Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED U TURNJU

Mještani koji žive uz "dionicu smrti" najavili - iduće nedjelje blokiramo cestu!

Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Mandić (Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Stanovnici Turnja prosvjedovali su zbog prometne nesreće u kojoj je prije dva dana desetogodišnji dječak izgubio život.

Zbog prosvjeda na kojem se na državnoj cesti D1 okupilo 500-tinjak prosvjednika, prometovalo se otežano.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Karlovac: Olupina auta u kojem je poginuo bračni par iz Rijeke Istraga u tijeku Dječak pušten iz bolnice: Njegovi roditelji stradali su u strašnoj prometnoj nesreći

''Promet se u normalu počeo vraćati tek iza 19 sati. Kolona je u jednom trenutku iznosila osam kilometara. Mještani kažu da im je dosta lažnih obećanja koja su dobivali prošlih godina, da će njihov problem uz spornu prometnicu biti riješen. Na prosvjedu je bio i karlovački gradonačelnik koji ih je saslušao. Obećao se sastati s predstavnicima roditelja u srijedu u Osnovnoj školi.

Roditelji traže da se postave ležeći policajci, dodatne policijske kamere za bilježenje brzine, te da se zebra koja se nalazi na nepreglednom zavoju izmjesti nekoliko stotina metara dalje. Traže i da se konačno krene u izgradnju karlovačke obilaznice.

Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Domagoj Mikić uživo iz Turnja o prosvjedu zbog smrti desetogodišnjeg dječaka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Stanovnici koji žive tik uz ovu, kako je nazivaju, dionicu smrti kažu da ukoliko ni jedan od njihovih zahtjeva ne bude ispunjen sljedećeg tjedna, opet će prosvjedovati sljedeću nedjelju, ali će onda u potpunosti prekinuti promet na toj dionici D1. Žalosno je što se u 21. stoljeću u Hrvatskoj mora dogoditi ovakva tragedija, u kojoj smrtno strada desetogodišnje dijete, kako bi se probudile usnule hrvatske institucije'', izvijestio je Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV.

I HAK je popodne izvijestio o izvanrednoj situaciji na D1: ''Kolona je na DC1 od mjesta Tušilović do Turnja, vozi se otežano, naizmjence, uz regulaciju prometne policije (miran prosvjed građana).

Na prosvjedu je bio i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. koji je kazao da će se već od ponedjeljka učenicima pružiti psihološka pomoć.

''Ovo je problem Hrvatskih cesta, ali i hrvatske države. Država zbog ovakvih stvari postoji. Sa svoje strane predlažem sastanak s vijećem roditelja u srijedu i da tamo dogovorimo što i kako ćemo raditi dalje. Osjećam odgovornost kao gradonačelnik i kao čovjek. Dali smo sve što smo mogli, ali to nije dovoljno. Moramo sve ubrzati. Moramo učiniti dodatni pritisak na državu da riješi ovaj problem'', rekao je na prosvjedu gradonačelnik.

Podsjetimo, u petak je u Turnju u naletu teretnjaka poginuo desetogodišnji dječak, učenik četvrtog razreda osnovne škole.

Stanovnici se već godinama bore s prevelikim prometom na cesti uz koju djeca idu u školu. Iz vijeća roditelja nabrajaju niz problema, kao što je zebra na zavoju, na uzbrdici. ''Mi inzistiramo na gradnji zaobilaznice. Prije toga dok se zaobilaznica ne napravi inzistiramo na tome da se ovdje postave ležeći policajci i kamere'', rekla je mama Nataša iz Vijeća roditelja.

Gradonačelnik Mandić u subotu je u Dnevniku Nove TV istaknuo kako već desetak godina Grad traži od Hrvatskih cesta da pronađu rješenje za ovu prometnicu. ''Rješenje je zaobilaznica Turnja i tu se već nešto i počelo raditi, ali to je stalo. To je cesta koja vodi prema Bosni i Hercegovini i mnogi koji putuju putuju upravo tom cestom i ona je stvarno opasnost pogotovo za učenike, jer cesta prolazi uz samu školu. Ljutnju i bijes potpuno razumijem, i sam je osjećam'', kazao je Mandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene