Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neispravna vrata

Karlovac: Starica ispala iz autobusa u vožnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnja nesreća dogodila se poslijepodne u Karlovcu 74-godišnja žena kroz vrata je ispala iz autobusa u vožnji.

Očevidom autobusa Croatiabusa iz kojeg je poslijepodne u vožnji ispala 74-godišnja Zagrepčanka utvrđeno je da je uzrok nesreće bio neispravan uređaj za otvaranje i zatvaranje vrata, rekao je novinarima sudski vještak Alojz Vodnik.

Žena je u nesreći zadobila ozljede opasne za život. Od dežurnog kirurga karlovačke Opće bolnice Antona Božidara Pavlovića doznaje se večeras da je i dalje životno ugrožena i da će zbog teške povrede glave biti operirana.

Nakon provedenog očevida, stalni sudski vještak za prometno-tehnička vještačenja motornih vozila Alojz Vodnik kazao je novinarima da su se vrata autobusa u vožnji otvorila zbog neispravnosti zračne instalacije, to jest zračnog osigurača, koji nije osigurao dovoljno jak pritisak da se spriječi automatsko otvaranje. Vodnik je novinarima pokazao i mjesto na vodilici gdje se zrak gubio, a zbog čega je u jednom trenutku tijekom vožnje bila dovoljna jača vibracija da se izgubi potreban pritisak zraka.

Iako je autobus prije mjesec dana bio podvrgnut redovitom tromjesečnom periodičnom pregledu, danas je utvrđeno i da su neispravne svjetlosna i zvučna signalizacije otvaranja vrata.

Zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš Šumonja odbila je za sada konkretizirati kaznenu odgovornost vozača ili tvrtke Croatiabus. Rekla je da u takvim situacijama dio odgovornosti leži i na putnicima. Oni se ne bi tijekom vožnje, kao u ovom slučaju, smjeli dizati sa sjedala, rekla je.

Autobus je prometovao na relaciji Vir-Karlovac-Zagreb, a iz njega je u 15,50 sati putnica tijekom vožnje ispala u ulici Kralja Tomislava, u blizini karlovačkog Autobusnog kolodvora. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene