Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rezultat jučerašnje prijateljske humanitarne utakmice Dinama i Karlovca je 16 privedenih navijača 'modrih'.


Do meteža je, kako neslužbeno doznajemo, došlo nakon intervencije policije koja je pokušala razdvojiti dvojicu navijača koji su se tukli. 

Vezani članci Slika nije dostupna Prekršajna i kaznena prijava protiv navijača koji je oštetio kameru Slika nije dostupna U Estoniji uhićena četiri hrvatska navijača

>> BBB napali policajce, ovi zapucali

No, pokušaj privođenja te dvojice razgnjevio je najmanje stotinu navijača Dinama. Nasrnuli su na 12 policajaca koji su se u tom trenutku nalazili na stadionu. Policajci su, neslužbeno doznajemo, razjarenu gomilu uspjeli smiriti tek kada su počeli pucati u zrak iz pištolja.

Tom prilikom ozlijeđeno je ukupno 7 policijskih službenika koji su zadobili lake tjelesne ozljede, 6 djelatnika temeljne policije i jedan djelatnik interventne policije. 

Policija je na kraju privela 16 Dinamovih navijača. Riječ je većinom o dvadesetogodišnjacima te jednom pedesetogodišnjaku.

Jedanaestoricu navijača prekršajni sud nepravomoćno je oslobodio. Za petoricu je sud odlučio da su prekršili zakon. 

Zbog sudjelovanja u tučnjavi i poticanja na tučnjavu platit će 3 tisuće kuna ili će u zatvor od 10 do 60 dana. 

No tu sankcijama nije kraj. 

Četvorica navijača zaradila su i kaznene prijave zbog napada na službenu osobu. O tim postupcima odlučit će Općinski sud u narednim danima.