Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Sibinj

Ivan Rimac pušten uz jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage osječkog Županijskog suda donio je rješenje o ukidanju istražnog zatvora za poduzetnika Ivana Rimca, jednoga od šestorice osumnjičenika, koje USKOK tereti za malverzacije sa zemljištem na području općine Sibinj.

Rješenje o ukidanju istražnoga zatvora danas je postalo pravomoćno jer je odbijena žalba USKOK-a, a mjera istražnog zatvora zamjenit će se jamčevinom, koju je ponudio osumnjičenik, od 5,27 milijuna kuna, od čega milijun kuna u gotovini i ostatak u mjenicama, kazao je sudac istrage Anto Rašić.

U istražnom zatvoru ostao je još osumnjičeni Željko Garić, za kojega također postoji prijedlog za puštanje na slobodu uz jamčevinu, o čemu će se uskoro odlučivati, dodao je Rašić.

Iz pritvora su 2. rujna na prijedlog USKOK-a pušteni preostali osumnjičenici - bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac, bivši saborski zastupnik i predsjednik brodsko-posavske Županijske skupštine Zdravko Sočković, bivši načelnik sibinjske općine Ivica Batinić te član sibinjskoga Općinskog poglavarstva Ivan Mišković.

Istražni zatvor osumnjičenicima u tom predmetu bio je određen 9. srpnja, kada je USKOK i donio nalog o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su malverzacijama zemljištem, koje je Vlada RH darovala općini Sibinj radi izgradnje zone malog gospodarstva, tu općinu oštetili za oko 16,5 milijuna kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene