Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom regate

Hrvatski ribar spasio 9 Talijana s jedrilice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribar Danilo Latin spasio je oko 11 sati sa svojim ribarskim brodom devetero talijanskih brodolomaca, sedam muškaraca i dvije žene, s prevrnute jedrilice 'Marinariello' dvanaest metara duljine, sjeverno od rta Savudrija, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Kako je rekla glasnogovornica Marina Halužan, Latin ih je doveo u luku Savudriju i udomio ih u svojoj kući. Kasnije ih je odveo u Buje, u talijanski konzulat, radi rješavanja putnih isprava kako bi se mogli vratiti kući.

Pročitajte i ovo Potraga za ribarom - 5 tragični brodolom Šok nakon smrti mladića: "Svi su pali u more, dozivali su ga - 'još malo, još malo', a onda je odjednom nestao" Potraga za ribarom - 8 nakon prevrtanja brodice FOTO Objavljeni detalji tragičnog brodoloma u kojem je život izgubio 29-godišnjak

Jedrilica se prevrnula tijekom regate koja je počela sinoć u 22,30 sati na ruti Trst - Sveti Ivan na Pučini - Trst u organizaciji Yacht Club Adriatica iz Trsta. Na povratku s regate jedrilici je puknula kobilica, te se nakon toga prevrnula.

Nitko od sudionika regate nije pritom reagirao, već je akciju spašavanja samostalno vodio ribar Latin, koji je bio u ribarenju, rekla je Halužan.

Poziv u pomoć Latin je emitirao preko Rijeka Radija i javio Nacionalnoj središnjici za tragnje i spašavanje na moru, a u akciji su još sudjelovali Županijski centar 112 iz Pazina, Lučka kapetanija Pula - ispostava Umag i pomorska policija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene