Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda iz Ministarstva

Horvatinčićeva jahta nije bila registrirana, zadnji tehnički 2008!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahta kojom je Tomislav Horvatinčić usmrtio talijanski bračni par bila je neregistrirana.

'Nakon nesreće kod Primoštena u kojoj je sudjelovala jahta u vlasništvu tvrtke Santa Marina d.o.o. iz Zagreba, a kojom je upravljao T.H., povjerenstvo Ministarstva mora utvrdilo je da jahta ne posjeduje valjanju svjedodžbu o osposobljenosti za plovidbu u pogledu obaveze obavljanja tehničkih pregleda', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Slika nije dostupna Kobni sudar jahte i jedrilice Izveden pred istražnog suca: Horvatinčić je vozio četiri puta brže od dopuštenog

Istražno povjerenstvo Ministarstva mora dostavilo je dokaze i dokumentaciju u pogledu prekršaja nadležnoj lučkoj kapetaniji koja je u postupku donošenja obveznog prekršajnog naloga', odgovorili su iz Ministarstva mora.

Zadnji tehnički pregled jahte obavljen 2008. godine

Napominju kako je u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom, vođenje prekršajnog postupka za spomenuti prekršaj je u mirovanju zbog provedbe kaznenog postupka. Također, za navedeni prekršaj za pravnu osobu kazna je do 10 tisuća kuna.

Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda, potvrdio je da je zadnji tehnički pregled Horvatinčićeve jahte obavljen 2008. godine.

Istražni sudac Branko Ivić odbio je danas žalbu DORH-a da se Tomislava Horvatinčića zadrži u pritvoru i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog dijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene