Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pišem ti pismo

Gudurić tvrdi da su mu podmetnuli Pukanićevo ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojan Gudurić, optužen za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, tvrdi da se ne osjeća krivim i da ga nitko nije natjerao da se preda kako bi svjedočio u korist ostalih optuženih.

U pismenom intervjuu za banjalučke Nezavisne novine iz ekstradicijskog pritvora u Sarajevu, Bojan Gudurić (29), zvani Bajone, iz Novog Sada, tvrdi da mu je cijeli slučaj podmetnut, ali da nije siguran tko je to učinio niti iz kojih motiva.

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje Slika nije dostupna Posvađali se u dvorištu Sukob u zatvoru: Ubojica Ive Pukanića dobio utegom u glavu, u životnoj je opasnosti

'I dalje tvrdim da sam Roberta Matanića i Amila Mafalanija, koji su također optuženi za ubojstvo Pukanića i Franjića, posljednji put vidio početkom listopada 2008. godine. Od tada ih više nisam vidio, niti sam sudjelovao u bilo čemu s njima', naglašava Gudurić.

Priznaje da je u rukama imao snajper koji je pronađen nedaleko od mjesta ubojstva, ali tvrdi da je to oružje držao nekoliko dana prije, tijekom jednog useljenja u Novoj Gorici.

'Tu se našlo nekakvo oružje, ali pored mene tu je bilo još dvadesetak ljudi koji su to oružje također dirali. Pa gdje su njihovi tragovi na tom oružju? Ne znam zašto mi je netko podmetnuo cijeli ovaj slučaj, jer ja stvarno nisam nijednom jedinom radnjom sudjelovao u svemu ovome', tvrdi Gudurić.

>> VIDEO Matanić: Izigrali su me policija i USKOK! 

>> Strani mediji: Pukanić ubijen da ne bi pisao o balkanskoj mafiji 

>> VIDEO: Obrana traži ispitivanje Bajića i Joce Amsterdama

Rekao je da se ne boji za sigurnost svoje obitelji i, s obzirom na to da će uskoro svjedočiti pred Županijskim sudom u Zagrebu, ne razmišlja o tome da traži posebnu zaštitu za njih.

Gudurić se 1. veljače predao banjalučkoj policiji, nakon čega je prebačen u Sarajevo gdje mu je Sud BiH odredio ekstradicijski pritvor.

Na pitanje zbog čega se odlučio predati se policiji baš u Banja Luci i to dva dana prije početka suđenja optuženima za ubojstvo Pukanića i Franjića u Zagrebu i jesu li u pitanju bili razlozi osobne sigurnost ili nešto drugo, zahtjevi nekih od optuženih, Gudurić je rekao da je, zapravo, pošao u Hrvatsku predati se kako bi odmah sudjelovao na suđenju u Zagrebu i dokazao svoju nevinost pred sudom. No, prilikom prelaska na granici s Hrvatskom došlo je do nekih komplikacija, nakon čega se odlučio predati policiji u Banjaluci.

Gudurić kaže da cijelo vrijeme od trenutka kada je optužen za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića skrivao kod rođaka.

S obzirom na to da su i Hrvatska i Srbija zatražile izručenje optuženog, konačnu odluku o tome kome će biti izručen donijet će ministar pravde BiH Bariša Čolak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene