Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pukanićeve ubojice nikad sigurniji

Strani mediji: Pukanić ubijen da ne bi pisao o balkanskoj mafiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetske agencije u srijedu iz Zagreba izvještavaju o početku suđenja osumnjičenima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, ističući da je Pukanić bio poznat po istraživanju korupcije u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji' Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje

BBC javlja kako je počelo suđenje četvorici optuženih za ubojstvo utjecajnoga novinara Pukanića koji je ubijen u eksploziji bombe 2008. zajedno s direktorom marketinga svoje tvrtke Nikom Franjićem, a vjeruje se da je riječ o napadu skupine organiziranoga kriminala jer je 'Pukanić bio poznat po istraživanju korupcije u najvišim razinama hrvatskoga društva'. Riječ je, piše novinar BBC-a o problemima 'koji bi mogli zaustaviti napredovanje Hrvatske prema Europskoj uniji'.

>> VIDEO: Obrana traži ispitivanje Bajića i Joce Amsterdama

>> VIDEO Matanić: Izigrali su me policija i USKOK!

Suđenje je počelo pod strogim policijskim osiguranjem, javlja Reuters iz Zagreba i dodaje kako se to događa u trenutku kad je službeni Zagreb pojačao borbu protiv organiziranog kriminala jer je to ključan zahtjev koji treba ostvariti da bi ove godine završio pristupne pregovore.

Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović, četvorica optuženih na suđenju u Zagrebu izjavili su da se ne osjećaju krivima. Agencija Associated Press piše kako se još dvojici sudi u odsutnosti, te da će u Beogradu biti posebno suđenje jer su Hrvatska i Srbija nakon atentata osmoricu muškaraca optužila za udruživanje radi ubojstva Pukanića. Navodni mafijaški šef Sreten Jocić koji je u pritvoru u Beogradu, navodno im je za to ubojstvo platio milijun i pol eura.

'Pukanićeve ubojice nikada nsiu bile sigurnije'

U utorak se srbijanski državljanin Bojan Gudurić u Banjoj Luci predao bosanskohercegovačkim vlastima. Reuters prenosi kako lokalni mediji javljaju da Gudurić želi da mu sude u Zagrebu.  Sutkinja Ivana Kršul dobila je 24-satnu policijsku zaštitu zbog ovoga slučaja, dodaje Reuters. Drugi osumnjičenik, crnogorski poslovni čovjek Slobodan Đurović na početku suđenja pohvalio se sutkinji da ima toliko novca da ga ne bi mogao potrošiti ni da 'živi stotinu godina'.

Tanjug javlja kako su svi optuženi u sudnicu dovedeni u lancima, u sudnicu se ne smije ulaziti ni iz njega izlaziti do stanke, a policija po krovovima drži snajperiste, a lokalni mediji javljaju da 'Pukanićevi ubojice nikad nisu bili sigurniji'. Početak suđenja prati i francuska novinska agencija France Presse koja piše da je Pukanić ubijen da bi prestalo objavljivanje njegovih članaka o balkanskim mafijama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene