Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORH osudio napad

Jedan od napadača u Puli je pripadnik vojske. Umirovljenik: "Bez riječi su stavili kapuljače na glave i krenuli na mene"

Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook)
Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook)
Aktualno Galerija +0 Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Galerija 1/1 >>
U nedjelju ujutro trojica huligana premlatila su starijeg muškarca palicama i stolicama. Sumnja se kako je jedan od napadača pripadnik Hrvatske vojske

Iz MORH-a su osudili napad u Puli i izrazili žaljenje zbog tog događaja. Poručuju da postoji sumnja kako je jedan od napadača pripadnik HV-a. U trenutku napada, dodaju, bio je izvan radnog vremena.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ovim putem Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OSRH-a.

Pročitajte i ovo Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Nakon šokantne snimke napada Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Gettyimages) privela ga policija Krvavi sukob u Puli: Na brata nasrnuo nožem i ranio ga, majka ih razdvajala pa završila s teškim ozljedama

Došli i počeli ga udarati

Pretučeni Evelino Vale iz Pule pred novinarima je govorio o događaju koji je zgrozio hrvatsku javnost. "Njih trojica došla su oko 6:10 ili 6:15 i počeli ljuljati zastavu. Ja sam im rekao da puste to na miru. Pitali su me kad se otvara kafić, odgovorio sam im oko osam i pol", kazao je Vale. Kaže da su nakon toga otišli, no za sat vremena su se vratili.

"Jedan me je počeo udarati po glavi, imam čvorugu na tom mjestu odozada. Kad sam se digao, bacio je stolicu na mene. Vidi se na snimci. Kad sam bježao, pao sam dolje, onda su me počeli udarati s cipelama", opisao je pretučeni 67-godišnjak.

"Prvi put sam ih vidio u životu, bez riječi su stavili kapuljače na glave i krenuli na mene", opisao je. Kaže da ne zna koliko je to sve skupa trajalo. "Pobjegao sam s terase van prema zaštitaru na Pošti jer oni imaju pištolj. Mislio dam da će me makar on zaštititi. Da sam imao pištolj, ja bih ih ubio sve troje, na licu mjesta", kazao je.

Polomili mu kosti

Inače je u mirovini, a u kafiću u kojem je napadnut bio je na privremenom poslu. Kaže da se uskoro neće moći vratiti nazad na posao. Strah ga je i polomljene su mu kosti. "Tri rebra slomljena, ruka slomljena i ozlijeđena noga. Noćas nisam spavao, nešto malo. Noć prije ništa", kazao je Vale.

Sve se dogodilo ujutro u nedjelju u sedam sati i kaže da ga nitko nije vidio. Iako su mediji javljali da se radi o 77-godišnjaku, Evelino Vale ima 67-godina.

Podsjetimo, u Puli je pretučen 67-godišnjak koji je čuvao terasu jednog kafića. Policijski službenici u večernjim satima uhitili su svu trojicu napadača, dvojicu na području Zagreba i jednog na području Pule. Napad je snimila nadzorna kamera kafića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene