Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kući Davorina Zvera, bombaša koji se jučer htio predati samo pred kamerama NOVE TV, nakon što je bombom ozlijedio policajca, dvojicu sudskih službenika i bravara te zatočio majku, suprugu i kćer, policija je pronašla cijeli arsenal oružja.


Danas ga je policija izvela na očevid. Uz šetnju dvorištem, vezan lisicama i u pratnji policajaca, pomahnitali bombaš iz Ribič Brega, dr. Zver, nadgledao je pretres kuće i pratio očevid. Jučer se iznerviran sudskim ovršiteljima, Zver rafalima okomio na policiju, bacio bombu i na kraju zatočio vlastitu obitelj, majku, suprugu i dvogodišnju kćer. Talačka drama trajala je do kasno navečer. U strahu od policijskih metaka, Davorin Zver odlučio se predati isključivo pred kamerom NOVE TV. Očevid je policija nastavila jutros. Uz dvoje svjedoka, Zverovih susjeda, pretresli su kuću. Susjedi su bili zgroženi arsenalom oružja, kažu da su ondje bile bombe, razno streljivo, pištolji, a potvrdila je to i policija.

Vezani članci U Novu sa starim problemima - 5 Sa starim normalnim vraćaju se i stare boljke: "Neke zemlje iz krize izađu sa jačom ekonomijom, društvom, a neke ponavljaju svoje pogreške desetljećima pa čak i stoljećima" Slika nije dostupna Otmičar drži troje talaca u školi u Astrahanu

>> Kraj drame, Zver se dobrovoljno predao policiji!

Ranio četiri osobe

'Pronađeno je više komada eksplozivnih naprava koje je ilegalno posjedovao', rekao je Željko Vugrinec, voditelj odjela općeng kriminaliteta. Da je riječ o strastvenom uzgajivaču buldoga, vidljivo je na svakom koraku. Zbog njih su mu jučer ovrhovoditelji pokucali na vrata. Inače liječnik, Davorin Zver radio je u Ivancu, a potom i kao zatvorski liječnik u Lepoglavi. No, među susjedima, nije omiljen. 'Mene je strah da ga puste iz rešta', rekao je jedan susjed. 'Ja sam ga pitao za svoj aparat za varenje, a on je počeo vikati da ga nisam njemu posudio', rekao je drugi susjed. Dr. Zver je ranio četiri osobe, među njima i policajca. Svi su prošli s lakšim ozljedama. Obitelj u šoku smještena je kod prijatelja. Pomahnitalog bombaša očekuju četiri kaznene prijave, a istražni sudac će ga saslušati večeras.