Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talačka drama završila!

Kraj drame, Zver se dobrovoljno predao policiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davorin Zver se nakon višesatnih pregovora predao policiji.

Glasnogovornica Marina Kolarić nam je potvrdila da se bombaš Davorin Zver oko 20.30 predao snažnim policijskim snagama koje su opkolile njegovu kuću. On se sada nalazi u policijskoj postaji u Ivancu. Glasnogovornica nam je potvrdila da su u kući bili članovi obitelji koji su zbrinuti, ali nje mogla reći koji članovi obitelji.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Davorina Zvera, koji se zatvorio u kući nakon što je bombama ranio četvero ljudi, oko 18.30 smo dobili telefonom.  Zver nam je rekao da će se predati samo Novoj TV jer se boji da će ga policija upucati. Mi smo ga odmah upozorili da se može predati samo policiji na što je Zver rekao da se policijske snage spremaju ubiti hrvatskog branitelja, nakon čega je poklopio telefonsku slušalicu.

Pokušaj sudskih službenika da izvrše ovrhu u kući muškarca iz mjesta Ribič Breg pokraj Ivanca, krenuo je po zlu, nakon što je intervenirala i policija, kako bi pružila pomoć pri ovrhi. Davorin Zver, prema prvim podacima iz PU varaždinske, bacio je u jednom trenutku tri ručne bombu na policajce i suce te pritom ranio nekoliko osoba.

'Danas u 14 sati trebala se pružiti asistencija sudskom ovršitelju radi ovrhe na pokretninama vlasnika kuće kojima su trebali prisustvovati vetrenira i ovlašteni bravar, tom prilikom od, zasad još neutvrđene osobe došlo je do bacanja eksplozivnih naprava usljied čega su 4 osobe zadobile ozljede, sve su prevezene u bolnicu no karakter ozljeda još nepoznat u tjeku je opservacija kuće i pregovori', rekla nam je glasnogovornica Marina Kolarić.

Policajci su došli s veterinarom i bravarom radi ovrhe nad pokretninama, to jest oduzimanja pasa muškarcu koji živi u Ribič Bregu. Pri pokušaju ovrhe muškarac je na njih bacio eksplozivne naprave.

Neslužbeno se doznaje da se Zver zatvorio u kuću u kojoj kao taoce drži svoju majku, suprugu i dijete.  Kuću su okružili Interventna policija i specijalci ATJ Lučko koji pregovaraju sa napadačem. Četiri ranjene osobe sz prevezene su u varaždinsku Opću bolnicu, a još se ne zna o kakvim je ozljedama riječ, doznaje se od Marine Kolarić. U tijeku su pregovori s napadačem koji se zatvorio u kuću. Policija je blokirala sve prilaze u selo tako da su propuštali samo vozila Hitne pomoći i policije. Nije bio dopušten prolaz niti ljudima koji tu žive. Zver je inače umirovljeni liječnik te se bavi uzgojem pasa i predsjednik je Kinološkog društva 'Ivanec'.

Razgovor Davorina Zvera i našeg novinara:

Dobar dan, poštovanje, Ivan Skorin je s Nove TV.
Zver: Izvolite gospodine
Novinar: Recite, točno s kim razgovaram?
Zver: Sa pravim
Novinar: Samo sam vam htio reći da mi snimamo ovaj razgovor, moram vas upozoriti
Zver: Slušajte ja ću se predati samo vama jer će me upucati, di ste vi, di je ekipa?
Novinar: Gospodine možete mi početi pričati kako se sve dogodilo?
Zver: Ništ neću počet pričati
Novinar: Možete mi reći šta se trenutno događa?
Zver: Trenutno se ništ ne događa, čekaju specijalne jedinice da likvidiraju hrvatskog branitelja
Novinar: Rekli ste da ćete se samo predati pred kamerama?
Zver: Predat ću se novoj TV
Novinar: Gospodine morate se predati policiji
Zver: Aj bok (poklopi)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene