Dubrovačka policija prijavila je 32-godišnjeg muškarca zbog krivotvorenog novca, i to kovanica.

Galerija Krivotvorene kovanice kuna i eura - 1 Krivotvorene kovanice kuna i eura - 5 Krivotvorene kovanice kuna i eura - 4 +1 Krivotvorene kovanice kuna i eura - 2

Osumnjičeni muškarac pokušao je u jednoj financijskoj agenciji na području Dubrovnika promijeniti u eure krivotvorene kovanice kune kupljene preko internetske stranice, a kod sebe je pritom imao i krivotvorene kovanice eura.

Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Martina Skenderović Božičević, voditeljica Odjela nacionalnog centra za analizu gotovog novca HNB-a Stručnjaci otkrivaju kako prepoznati lažne eure, kao i koje su novčanice najdraže krivotvoriteljima

On je prije dva dana došao u financijsku agenciju i djelatnici predao 222 kune kovanog novca u raznim apoenima zatraživši da mu ih se promijeni u eure.

No, djelatnica je posumnjala da je moguće riječ o krivotvorenim kovanicama kuna pa je pozvala policiju koja je uz potvrdu oduzela kovanice kuna i još 235 komada kovanog novca u eurima, također u raznim apoenima.

Ilustracija Lažni euri otkriveni u ljekarnama, dućanima, pa i bankama: Ove dvije novčanice najviše se krivotvore

Policajac, ilustracija Ima li u metropoli više lažnih nego pravih policajaca? Kolege u Zagrebu vrlo su aktivne

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je muškarac kovani novac u kunama i eurima kupio preko poznate internetske platforme za kupnju.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Cijena krivotvorenih kovanica je bila 40 posto njihove stvarne vrijednosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju