Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOLIJAO MLADIĆ

Ima li u metropoli više lažnih nego pravih policajaca? Kolege u Zagrebu vrlo su aktivne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan slučaj lažnog policajca razotkriven je u Zagrebu, a i ovaj je vezan uz ''krivotvoreni'' novac.

Zagrebačka policija je prijavila 25-godišnjaka koji se predstavljao kao policajac i potom od građana uzimao novac za koji je tvrdio da je krivotvoren kao i bankovne kartice s pinovima s kojima je na bankomatima podizao novac.

Lažni policajac je sredinom i krajem 2021. te u siječnju ove godine, u pet navrata nazivao građane na području Črnomerca, Medveščaka i Dubrave kojima je telefonom najavljivao svoj dolazak navodeći da je policajac koji će preuzeti krivotvoreni novac.

Od svojih žrtava je preuzimao novac i bankovne kartice s pinovima kojima je potom, zajedno s nepoznatim osobama, na bankomatima podizao novac kojim su potom kupovali razne proizvode.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty Images) TJERALICA ZA PREVARANTOM Telefonira iz BiH, po novac šalje kurire: Policija otkrila tko je prevarant koji pljačka naivce po cijeloj Hrvatskoj
Pročitajte i ovo Kokain, ilustracija - 4 udaljen iz službe Policajac uzimao kokain za vrijeme službe: "Nanijeta je šteta svima koji profesionalno obavljaju posao"

Ukupna materijalna šteta iznosi 30.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku i prijavljen državnom odvjetništvu.

Inače, ovo je još jedan u nizu sličnih slučajeva, naime, početkom ožujka policajci s Medveščaka uhitili su lažne kolege i bankare, koji su prijevarama i lažima četvero građana ''olakšali'' za 290.000 kuna. Još jedan lažni policajac u Zagrebu je ''pao'' prije četiri dana, a i u drugim dijelovima Hrvatske bilo je još ''kolega'' u plavom.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene