Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frane Bilić, susjed i očevidac koji je vidio nestalu tinejdžericu Antoniju Bilić kako ulazi u plavi šleper kod čikolskog mosta, danas je, neslužbeno se doznaje, bio na poligrafskom ispitivanju u policiji.


Prema neslužbenim informacijama umirovljeni policajac sam se prijavio na testiranje, jer je pod 'velikim pritiskom zbog toga što su ga 'ljudi počeli sumnjičiti' da je imao neke veze s Antonijinim nestankom. 

Vezani članci Slika nije dostupna Još jedna monstruozna laž: Paravinja nema državljanstvo BiH! Slika nije dostupna Paravinja se cinično smješkao na spomen Antonije Bilić

U telefonskom razgovoru Bilić nam je potvrdio da je bio u policiji, no ne i je li bio na poligrafu. 'Ne mogu vam reći detalje razgovora, ali dao sam iskaz. Za sve ostalo kontaktirajte policiju', kazao je Bilić koji je nakon razgovora u policiji pušten kući. Upravo na temelju njegovog iskaza policija je izradila fotorobot vozača kamiona u koji je ušla Antonija.

Glasnogovornica šibensko-kninske PU Marica Kosor kazala je kako kako ne može dati informaciju je li očevidac bio na poligrafu ili ne. 'Ono što vam mogu reći je da s Franom Bilićem policija u svakodnevnom kontaktu jer nam može puno pomoći u istrazi', kazala je Kosor.

17-godišnja Antonia Bilić u utorak ujutro oko 8:30 otišla je iz obiteljske kuće u okolici Drniša. Posljednji put je viđena kako autostopira na čikolskom mostu, na cesti Drniš - Split. Od tada joj se gubi svaki trag.

Poimence provjereno više od 100 osoba

Policija i deseti dan nastavlja s intenzivnom potragom za nestalom Antonijom. Do sada je poimenice provjereno više od 100 osoba, no nitko nije doveden u vezu s nestankom. Nastavljeno je pretraživanje terena na području od mjesta Kričke prema Klisu i na području Gospića i Karlovca.

Pregledavaju se i detaljno analiziraju zapisi s nadzornih kamera na autocesti, graničnim prijelazima, benzinskim crpkama, parkiralištima i slično. Do sada pregledani materijali se detaljno analitički obrađuju, a obavlja se i provjera podataka u svim prijevozničkim tvrtkama koje koriste teretna vozila slična traženom.

U Drnišu gdje su nakon jučerašnjeg masovnog okupljanja opustjele ulice i danas vlada zabrinutost. Autostopiranje je ovdje, izgleda, vrlo popularno. 'Imam dvije curice i bojim se danas sutra što će biti', rekla je jedna mještanka.

Policija moli građane da im i dalje dostavljaju korisne informacije.