Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četiri godine zatvora za pljačku benzinske postaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elvis Tahirović (25), poznat po 70-ak kaznenih prijava, divljim vožnjama i gaženju 11-godišnje djevojčice nakon prolaska kroz crveno na semaforu u pijanom stanju, nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog pljačke benzinske postaje u kolovozu prošle godine.

Osim zatvorske kazne, Tahiroviću je izrečeno i obavezno psihijatrijsko liječenje, te liječenje od ovisnosti o alkoholu i narkoticima, a zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela produljen mu je pritvor. 

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Zbog nedostatka dokaza tužiteljstvo je odustalo od progona
drugooptuženog Vladimira Ćuka (24). Njega se teretilo da je svojim automobilom odvezao Tahirovića u pljačku benzinske postaje Euro-Petrola u Sesvetama, u kolovozu prošle godine. 

No tijekom suđenja nije utvrđeno da je Vladimir znao da će Tahirović, maskiran i naoružan s dva pištolja, upasti u postaju, zapucati u strop te pokupiti novac i bonove za mobitel u vrijednosti tri tisuće kuna.

Tahirović je na suđenju priznao nedjelo i krivnju preuzeo na sebe.

Inače, dan nakon pljačke Tahirović je pijan izazvao prometnu nesreću, te bježao od policije.

Javnosti je postao poznat upravo po divljim vožnjama zagrebačkim ulicama i tragičnom događaju u siječnju 2001. kada je neregistriranim automobilom, bez vozačke dozvole, pijan na pješačkom prijelazu na Radničkoj cesti u Zagrebu, usmrtio 11-godišnju djevojčicu.

Za smrt djevojčice prvotno je osuđen na osam godina zatvora, u ponovljenom suđenju kažnjen je s dvije godine i deset mjeseci zatvora, a na kraju je pravomoćna presuda glasila pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene