Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brodica se prevrnula nakon sudara s policijskim brodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do prevrnuća brodice prekjučer kod Kraljevice, pri čemu su ozlijeđena dvojica muškaraca, došlo je zbog sudara s policijskim ophodnim brodom "Marino", priopćila je danas PU primorsko-goranska.

Izvidom riječke Lučke kapetanije, obavljenim jučer, utvrđeno je da se nezgoda dogodila u 19,45 sati zbog loših vremenskih uvjeta na moru, odnosno jake bure te zato što šestmetarska brodica, zbog kvara, nije bila propisno osvijetljena.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Sudar u Nečujmu izbjegnuta tragedija VIDEO Težak sudar broda i jahte na otoku Šolti: Od potonuća ga spasio drugi gliser

Posada ophodnog broda nije na vrijeme primijetila brodicu te je došlo do sudara oko jednu nautičku milju zapadno od otočića Sveti Marko.

Posada "Marina" iz mora je izvukla dvojicu muškaraca, 61-godišnjeg Opatijca i 55-godišnjeg Riječanina koji su bili na brodici, te ih je prevezla do kopna, nakon čega su odvezeni u riječki KBC. 

Utvrđeno je da su jednomu prelomljena četiri rebra, a drugom je amputirana jagodica prsta ruke.

U prvom svojem izvješću PU primorsko-goranska navela je da se nesreća dogodila zbog valova od bure i onih nastalih prolaskom broda "Marino", zbog kojih se ona prevrnula, odnosno da nije bilo kontakta između dvaju plovila. 

Nakon što je šestmetarska brodica dotegljena i izvučena
na kopno jučer su na njoj utvrđena oštećenja karakteristična za sudar dvaju brodova.

Lučka kapetanija nastavlja s izvidnim radnjama vezanima uz ovaj slučaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene