Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Podgorju:

Policija ubila bjegunca koji je pucao na njih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom policijske pretrage jedne obiteljske kuće jutros u Podgorju pucano je na požeško-slavonske policajce koji su pretraživali kuću. Policija je teško ranila napadača, koji je ubrzo umro od ozljeda, doznaje se od načelnika Odjela krim-policije te policijske uprave Željka Grgića.

Na temelju naloga koji je izdao istražni sudac, zbog sumnje na posjedovanje ilegalnog oružja, Županijskoga suda u Požegi, požeško-slavonski policajci pretraživali su obiteljsku kuću u Podgorju. Tijekom pretrage na njih je zapucao 46-godišnjak iz automatske puške.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Slika nije dostupna Ispovijest majke troje djece koja već mjesecima bježi od zatvora zbog duga od 10 tisuća kuna

Policija je uzvratila i pritom teško ranila napadača, koji je unatoč hitnoj medicinskoj pomoći umro na mjestu pucnjave, rekao je načelnik Odjela krim-policije Željko Grgić ne navodeći pojedinosti tog događaja.

Mjesto zločina od jutra je pod policijskom blokadom. Očevid je trajao satima. No, informacija je bilo malo. Isprekidana pucanjava koja je jutros odjekivala Podgorjem najviše je uplašila susjede koji nisu ni slutili što se dogodilo.

Prema neslužbenim informacijama radi se o Željku Odoljeviću, o čijoj je obitelji Nova TV objavila prilog u emisiji Povjereno u lipnju prošle godine. No, ni policija ni istražni sudac još uvijek ne žele potvrditi identitet ubijene osobe. Požeški je kraj u listopadu 2005. potresla vijest o ubojstvu 16-godišnjeg Valentina Odoljevića. Njegova je obitelj od tada bila u potpunom rasulu. Dvije godine poslije njegovi roditelji osuđeni su na zatvor. Žena zbog duga, suprug zbog nelegalne kupnje traktora. Od tada su bili u bijegu.

Prema tvrdnjama susjeda, Odoljević je prilikom pucnjave opsovao policajce. Na mjestu zločina označeni su svi tragovi, a očevid vrše vještaci iz Zagreba. 'Mi ne znamo, trebat će jedan ozbiljniji pristup i duži period da bi se utvrdilo kako se ovo dogodilo jer se radi o jednom specifičnom slučaju', istražni sudac županijskog suca Nenada Vlašića.

>> Ispovijest majke troje djece koja već mjesecima bježi od zatvora zbog duga od 10 tisuća kuna 

>> 'Željko je prijetio kako će se sa svima obračunati'

Obitelj Odoljević iz Podgorja kraj Požege javnosti je postala poznata kada je tada njihova sina pred kafićem Bor u Kaptolu, u listopadu 2005. nasmrt izbo državljanin BiH Dražen Martinović.

Uz njega je ubio i 23-godišnjeg konobara i Antu Piličića. Valentinov stariji brat Miroslav zamalo je također podlegao ranama. Roditelji Odoljević, nezadovoljni policijskom istragom, požeške su policajce optuživali da štite ubojicu zbog ilegalnih poslova u koje je bio umješan ubojica, kao i neki ljudi iz policije. Nisu štedili ni požeški sud. Nedugo potom zaradili su kaznene prijave za stare grijehe, no i prilično visoku kaznu.

Majka je dobila kaznu od 10 mjeseci zatvora zbog izdavanja bariranih čekova bez pokrića u vrijednosti od oko 20 tisuća kuna. Snježana nikada nije poricala da je kriva no smatrala je da je visoka kazna, kako je govorila, plod njihovih pritisaka na policiju i sudstvo.

Prošle je godine u lipnju priča o obitelji Odoljević i njihovom sukobu s policijom i sudom objavljena u magazinu Provjereno;

Željko je stoga uvijek upozoravao da se nikad neće predat. Ako ga policija i uhiti, govorio je - bit će vatre. To se na kraju i dogodilo. Policija ga je ubila, a supruga Snježana je uhićena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene