Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ivana Žadu u šumu vozili svezanih očiju

'Željko je prijetio kako će se sa svima obračunati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da pokažemo snimku na kojoj razgovaram sa Željkom Odoljevićem prije nešto više od godinu dana, svaki stručnjak odmah bi zaključio da je riječ o ljutitoj osobi koja je na rubu živaca i koja je u stanju učiniti svašta', rekao je Ivan Žada, novinar Nove TV.

Željku Odoljeviću 2005. godine ileagalni radnik iz BiH nasmrt je izbo tada 16-godišnjeg sina Valentina, teško ozlijedio drugog sina Miroslava. Ubio je i konobara koji je radio u susjednom kafiću i koji je krenuo razdvojiti sukobljene strane. Odoljević, koji je jutros ubijen nakon što je pucao na policiju prilikom pretresa njegove kuće, nije mogao prihvatiti kako su se stvari nakon ubojstva sina razvijale.  Naime, bosanski državljanin bio je zaposleni kod lokalnog moćnika, barem je tako tvrdio Željko, a on je vjerovao da je zbog toga ubojica osuđen na samo 10 godina zatvora. 'On i supruga optužili su za korupciju sudstvo i policiju', rekao je Ivan Žada kojem je Željko razočaran u lokalne novinare i većinu medija, do kraja vjerovao.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Slika nije dostupna Novi detalji Željko Odoljević u policiju sasuo 11 metaka

Željko Odoljević novinaru Nove TV ispričao svoju stranu priče

'Protekle godine, kada Željko još službeno nije bio na  tjeralici, ali je znao da će se to dogoditi svakog trenutka, pozvao me da dođem u BiH kako bi mi ispričao svoj dio priče', kaže Žada i dodaje kako su njega i snimatelja po dolasku u Banju Luku svezanih očiju  vozili oko sat vremena dok nisu stigli duboko u šumu gdje ih je čekao Željko. 'Rekao mi je da se neće predati i da zna da policija u njegovoj kući traži oružje. Tvrdio je da će, ukoliko odgovorne institucije ne učine svoj posao, stvar uzeti u svoje ruke i do kraja se obračunati sa svima koje je smatrao odgovornima za ubojstvo njegova sina', priča Žada.

Naime, nakon što je bosanski državljanina dobio kaznu od 10 godina zatvora, Željko je već po izlasku iz sudnice verbalno zaprijetio sucu, za kojeg je tvrdio da je potplaćen od strane čovjeka kod kojeg je optuženik radio. Za potplaćivanje od strane iste osobe Željko je optuživao i policiju. 'Nakon njegovih optužbi i sam sam ragovarao sa sucem koji je donio presudu i rekao mi je da je napadaču mogao dosuditi nužnu obranu u kojem slučaju bi bio oslobođen kazne, a osudio ga je na prekoračenje nužne obrane i na nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom', ispričao je Žada dodavši kako mu je sudac rekao da je 16-godišnji Valentin bio poprilično uhranjen pa napadač nije mogao znati da je riječ o maloljetniku.

'Odlučio stvar uzeti u svoje ruke'

'Željko Odoljević bio je čovjek sklon sukobima, no u rangu seoskih svađa i tučnjava, ništa više od toga', rekao je Žada Nedugo nakon presude Željkova supruga optužena je zbog izdavanja bariranih čekova bez pokrića u vrijednosti od 20 tisuća kuna, za što je dobila zatvorsku kaznu u trajanju deset mjeseci. 'Ona je prije pravomoćnosti presude platila 10 tisuća kuna, pisala je i predsjedniku Mesiću i tražila odgodu izvršavanja zatvorske kazne jer joj je suprug u bijegu i nema kome ostaviti malodobno dijete. No, odbijena je pa se odlučuje skrivati no neovisno od supruga s kojim od tada, kako su meni oboje svjedočili, gubi kontakt', ispričao je Žada i objasnio kako je Željko bio u bijegu zbog presude kojom je osuđen za financijske malverzacije prilikom kupnje traktora i verbalnih prijetnji.

Žada dodaje kako je Željko, kada se s njim susreo u BiH, odavao dojam osobe koja je spremna ići do kraja te kako je slutio da bi stvari vrlo lako mogle krenuti po zlu. 'Bio je uzrujan činjenicom da ubojica njegova djeteta nije dobio kaznu kakvu, on smatra, da zaslužuje, te da su tome pridonijeli, kako je tvrdio, potkupljena policija i sudstvo. Tvrdio je također kako su on i njegova obitelj zbog javnih prozivki policije i suda šikanirani na različite načine. Stoga je odlučio pravdu uzeti u svoje ruke', objasnio je Žada.

>> Ispovijest majke troje djece koja već mjesecima bježi od zatvora zbog duga od 10 tisuća kuna

>> Policija ubila bjegunca koji je pucao na njih

'On je u BiH imao jatake koji su mu pomagali u bijegu. No, to nisu ni njegovi ni obiteljski prijatelji već plaćenici. Željko je bio čovjek koji je u bijeg krenuo s određenim kapitalom kojim je plaćao pomagače. Nikada mi nije rekao da je zvao i prijetio sucu, policiji ili njihovim obiteljima, no jasno mi je rekao kako će, ukoliko institucije ne isprave sve što je on smatrao nepravdom, sa svima njima riješiti stvari, pa ako treba i puškom', izjavio je Žada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene