Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ispovijest majke troje djece koja već mjesecima bježi od zatvora zbog duga od 10 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeški je kraj u listopadu 2005. potresla vijest o ubojstvu 16-godišnjeg Valentina Odoljevića. Njegova je obitelj od tada u potpunom rasulu. Dvije godine poslije njegovi roditelji Snježana i Željko osuđeni su na zatvor.

Ona zbog duga, on zbog nelegalne kupnje traktora. Od tada su u bijegu. Svatko na svojoj strani. Za njihovu maloljetnu djecu brine se najstariji brat. Zašto se upustila u dugove i bježi pred zakonom - na tajnoj je lokaciji ispričala ekipi magazina 'Provjereno'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKCIJA NA CESTI Drama kraj Požege: Bježao pred policijskom patrolom, survao se autom u kanal, pokušao pregaziti policajca... Slika nije dostupna Ivana Žadu u šumu vozili svezanih očiju 'Željko je prijetio kako će se sa svima obračunati'

Obitelj Odoljević iz Podgorja kraj Požege javnosti je postala poznata kada je tada njihova šesnaestogodišnjeg sina Valentina pred kafićem Bor u Kaptolu, u listopadu 2005. nasmrt izbo državljanin BiH Dražen Martinović.

Uz njega je ubio i dvadesetrogodišnjeg konobara i Antu Piličića. Valentinov stariji brat Miroslav zamalo je također podlegao ranama. Roditelji Odoljević, nezadovoljni policijskom istragom, požeške su policajce optuživali da štite ubojicu zbog ilegalnih poslova u koje je bio umješan ubojica, kao i neki ljudi iz policije. Nisu štedili ni požeški sud. Nedugo potom zaradili su kaznene prijave za stare grijehe, no i nevjerojatno visoku kaznu.

- Moj grijeh je što sam imala kafić i osuđena sam na 10 mjeseci, rekla je Snježana Odoljević. 

Deset mjeseci zatvora dobila je zbog izdavanja bariranih čekova bez pokrića u vrijednosti od oko 20 tisuća kuna.

- Mene terete sa 10 mjeseci zatvora, a drugi koji kradu milijune nisu osuđeni. A mene zbog 20 tisuća kuna tjeraju u zatvor, dodaje Snježana Odoljević.

Snježana ne poriče da je kriva, no smatra da je tako visoka kazna, plod njihovih opravdanih pritisaka na policiju i sudstvo.

- Mnogi su mi rekli da mi se to događa zato što sam gurala nos gdje mi nije mjesto i što sam zvala Novu tv, rekla je Snježana Odoljević.

Snježana je novinare pozvala nezadovoljna istragom ubojstva njezina sina, kao i sa ubojici dosuđenom kaznom. Martinović je zbog dva ubojstva, maloljetnika i oca malodobnog djeteta, te ubojstva u pokušaju dobio samo deset godina zatvora. Snježana je više od polovice duga za koji je osuđena platila, uložila žalbu, no kazna je ostala ista. 10 mjeseci zatvora. Od tada je u bijegu od policije i zatvora.

A što će i kako dalje pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene