Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVINARI U AKCIJI

Bivši šef krim-policije dobio otkaz: "Rekao je da će im zabiti slamku u vratnu žilu, krvi se napiti i nositi je oko vrata u bočici"

Željko Kruneš - 1
Željko Kruneš - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Bivši šef kriminalističke policije PU primorsko-goranske Željko Kruneš dobio je u srijedu otkaz. Nepravomoćnom odlukom Disciplinskog suda MUP-a izrečena mu je mjera prestanka službene dužnosti, potvrdio je za DNEVNIK.hr njegov odvjetnik Saša Jelušić i najavio da će se žaliti na odluku.

Informaciju o odluci Disciplinskog suda potvrdili su i iz MUP-a.

"Prvostupanjski disciplinski sud u Rijeci policijskom službeniku Željku Krunešu izrekao mjeru prestanka državne službe, a zbog težih povreda službene dužnosti sukladno članku 96. stavku 1. točka 7. i 9. Zakona o policiji", odgovorili su kratko na naš upit.

Poticanje na teško ubojstvo, sprečavanje dokazivanja i oštećenje tuđe stvari - za sva ta kaznena djela sumnjiči se bivšega šefa kriminalističke policije PU primorsko-goranske Željka Kruneša, koji je iza rešetaka završio tek nakon što je Provjereno Nove TV objavilo priču.

Pročitajte i ovo Željko Kruneša - 1 progovorila za provjereno Bivša partnerica načelnika policije: "Rekao je da će im zabiti slamku u vratnu žilu, krvi se napiti i nositi je oko vrata u bočici"

Pročitajte i ovo Teške optužbe protiv načelnika riječke krim policije Večeras u Provjerenom u 23 sata Bivša partnerica načelnika riječke krim policije na sudu progovorila o tome kako ju je zlostavljao: ''Gurnuo joj je dva prsta u grkljan''

Emisija Provjereno Nove TV donijela je iskaz Krunešove bivše partnerice koja je tvrdila kako ju je bivši šef krim-policije zlostavljao jer je svjedočila protiv njega u sklopu istrage DORH-a i PNUSKOK-a vezano uz planiranje ubojstva unuka obitelji Šota 2015. godine, s kojom je sukob kulminirao, kako obitelj tvrdi, zbog poslovnog prostora koji je Kruneš htio na njihovu štetu priskrbiti svom prijatelju.

Tri godine kasnije službenim je automobilom, ispričala je njegova bivša partnerica za Provjereno, udario u njezino vozilo, a i fizički i psihički je zlostavljao. 

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo ZAKOTRLJALO SE NAKON OBJAVE Kako je šef riječke krim policije završio iza rešetaka: "Reakcije nije bilo sve dok Provjereno nije objavilo priču"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivš šef riječke krim policije Božinović o uhićenju Kruneša: "Poduzimaju se radnje", Milina: "To je bilo prije pet godina"

"Ja u dnevnom boravku spavam, a on malo dalje u sobi leži i razgovara na telefon s nećakom, koji je imao prometnu nesreću i ima epilepsiju. Rekao mu je da bi jedan dan trebao zgaziti jednog sina. Sad ne obojicu, nego jednog sina i da se njemu neće to moći dokazati jer ima epilepsiju. Kad sam to čula, prvo nisam znala što da radim", opisala je za Provjereno Krunešova partnerica, što potvrđuje audiosnimka.

Prisjetila se svojih reakcija na taj sastanak: "Prvo sam mislila da me plaši. Rekla sam da je to nestvarno. Zašto ne ide na nas, nego na djecu? Ona je rekla da je rekao da će im zabiti slamku u vratnu žilu, da će im se napiti krvi i da će njihovu krv nositi oko vrata u bočici kao pobjedu protiv Šote".

Pročitajte i ovo Teške optužbe protiv načelnika riječke krim policije Potvrdio sud u Puli Bivši šef riječke krim policije završio u istražnom zatvoru, bivša partnerica tvrdi da je planirao ubojstvo

Mjera prestanka službene dužnosti Krunešu je izrečena zbog nedopuštenog korištenja službenog vozila van radnog vremena te namjernog nalijetanja na automobil bivše intimne partnerice i Disciplinski sud proglasio ga je krivim.

No još uvijek traje kazneni postupak protiv njega zbog poticanja na pokušaj ubojstva Šotina unuka, koji vodi Županijsko državno odvjetništvo u Puli, a ono je okončalo istragu te se očekuje odluka državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Ema Branica i Mato Barišić Hrabro i predano Provjereno se uskoro vraća na male ekrane, ekipa dobila nova pojačanja: ''Očekujem da će nova sezona nastaviti još jače, hrabrije!''

Pročitajte i ovo Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 1 provjereno otkriva ''Izvadio je spolovilo, ajde otvori usta i...'' Mučne ispovijesti djevojaka koje su se prijavile za studentski posao, a postale žrtve gnjusnog silovatelja

Kruneš, na čije su ponašanje godinama stizale pritužbe, ali je tek nakon objave u Provjerenom došlo do reakcije, tek je lani u veljači smijenjen s funkcije načelnika kriminalističke policije PU primorsko-goranske te je premješten u policijsku postaju u Crikvenici, a sada je dobio i otkaz, no ima pravo žaliti se na odluku s obzirom na to da je nepravomoćna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene