Teške optužbe protiv načelnika riječke krim policije
Teške optužbe protiv načelnika riječke krim policije Foto: Provjereno

Željku Krunešu, bivšem načelniku riječke krim policije određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Željka Kruneša se tereti zbog kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo, sprječavanja dokazivanja i oštećenja tuđe stvari.

Vezani članci KBC Rijeka, ilustracija U ovom hrvatskom KBC-u nema pobune, a kad vidite koliko ih je cijepljeno, sve će vam biti jasno Marija Maras Ravnateljica Doma za starije u Rijeci: "Radni proces tekao je normalno, cijepljeno je 82 posto zaposlenih i 97 posto stanara"

Kako je izvijestilo Provjereno, njegova bivša partnerica tvrdi da ju je Kruneš zlostavljao jer je svjedočila da planira ubojstvo unuka obitelji Šota, zbog poslovnog prostora koji je htio na njihovu štetu priskrbiti svom prijatelju.

U iskazu njegova bivša partnerica tvrdi kako je u lipnju 2015. godina Slavicu Šotu i njezinu kćer Josipu Novaković upozorila kako njezin partner planira ubojstvo Josipine djece, odnosno Slavičinih unuka: "Ja u dnevnom boravku spavam, a on malo dalje u sobi leži i razgovara na telefon s nećakom, koji je imao prometnu nesreću i ima epilepsiju. Rekao mu je da bi jedan dan trebao zgaziti jednog sina. Sad ne obojicu, nego jednog sina i da se njemu neće to moći dokazati jer ima epilepsiju. Kad sam to čula, prvo nisam znala što da radim”, opisala je tada Krunešina partnerica.

Majka mladića je kazala kako je rekao da će im zabiti slamku u vratnu žilu, napiti im se krvi i potom njihovu krv nositi oko vrata u bočici kao pobjedu protiv Šote.

"Zašto ne ide na nas, nego na djecu? Ona je rekla da je rekao da će im zabiti slamku u vratnu žilu, da će im se napiti krvi i da će njihovu krv nositi oko vrata u bočici kao pobjedu protiv Šote", prisjetila se Novaković

Kaznena prijava u Karlovcu prvo je odbačena zbog nedostatka dokaza, no do preokreta je došlo kada je o svemu odlučila progovoriti njegova bivša partnerica. Nakon svjedočenja na sudu institucije ponovno pokreću istragu

Ovo je nastavak raščišćavanja stanja u riječkoj policiji. Prije četiri godine Provjereno je pokrenulo priču o policajcu Draženu Pandži, koji je još 2013. optužen za krivotvorenje prekovremenih sate i maknut s posla.

Krajem svibnja Vrhovni Sud potvrdio je oslobađajuću presudu Županijskog suda u Rijeci i ustvrdio da su ga njegovi nadređeni lažno teretili kako bi prikrili vlastite nezakonite radnje, a na koje je policajac Pandža upozoravao.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju