Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevarili 16 osoba

Lažni socijalni radnici dementne i nepismene osobe vodili u telekome, gdje su potpisivali pretplate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje prevaranata u Baranji pokralo je i prevarilo 16 osoba. Za svoje žrtve birali su starije, dementne, polupismene i nepismene osobe, javlja policija.

Nakon provedene istrage sumnja se da su 39-godišnjak i 31-godišnjakinja počinili kaznena djela prijevara i teških krađa.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

U poslijepodnevnim satima 1. listopada počinitelji su došli u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje u Vardarcu i lažno se predstavili kao djelatnici Centra za socijalnu skrb. Iskoristili su nepažnju 76-godišnjakinje te joj ukrali torbice u vrijednosti od nekoliko stotina kuna.

Utvrđeno je i da su se od svibnja do studenog u obiteljskim kućama na području Baranje, u namjeri da dođu do skupih mobitela, lažno predstavljali kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći osobama lošijeg socijalnog statusa, starije životne dobi, dementnim te polupismenim i nepismenim osobama, obećavajući im pomoć u vidu paketa s hranom i potrepštinama.

Nakon što su prevarene osobe povjerovale, rekli su im da moraju potpisati određenu dokumentaciju za dobivanje pomoći.

Oštećeni su, misleći da potpisuju dokumentaciju za primanje socijalne pomoći, u prodajnim prostorima više teleoperatera u Osijeku potpisali dokumentaciju o zasnivanju pretplatničkih odnosa, na osnovu kojih su dobili u posjed mobilne uređaje, koje su predali počiniteljima.

Oštećenim osobama nastala je materijalna šteta za sada u potpunosti neutvrđenog iznosa, veća od nekoliko tisuća kuna. Navedenim kaznenim djelima teška krađa i prijevara oštećeno je ukupno šesnaest osoba. Prevaranti su privedeni.

O svemu navedenom poslali smo upite i vodećim hrvatskim teleoperaterima te ćemo njihov odgovor objaviti po primitku. 

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene