Ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Foto: Pixsell, Sanjin Struki?

Dvoje prevaranata u Baranji pokralo je i prevarilo 16 osoba. Za svoje žrtve birali su starije, dementne, polupismene i nepismene osobe, javlja policija.


Nakon provedene istrage sumnja se da su 39-godišnjak i 31-godišnjakinja počinili kaznena djela prijevara i teških krađa.

Vezani članci Migranti, ilustracija Policija na autocesti zaustavila kamion pun ilegalnih migranata, vozač pobjegao Ilustracija Ponovimo gradivo: Ne uplaćujte novac muškarcu koji vam preko interneta obećava novac i zlato!

U poslijepodnevnim satima 1. listopada počinitelji su došli u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje u Vardarcu i lažno se predstavili kao djelatnici Centra za socijalnu skrb. Iskoristili su nepažnju 76-godišnjakinje te joj ukrali torbice u vrijednosti od nekoliko stotina kuna.

Utvrđeno je i da su se od svibnja do studenog u obiteljskim kućama na području Baranje, u namjeri da dođu do skupih mobitela, lažno predstavljali kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći osobama lošijeg socijalnog statusa, starije životne dobi, dementnim te polupismenim i nepismenim osobama, obećavajući im pomoć u vidu paketa s hranom i potrepštinama.

Nakon što su prevarene osobe povjerovale, rekli su im da moraju potpisati određenu dokumentaciju za dobivanje pomoći.

Oštećeni su, misleći da potpisuju dokumentaciju za primanje socijalne pomoći, u prodajnim prostorima više teleoperatera u Osijeku potpisali dokumentaciju o zasnivanju pretplatničkih odnosa, na osnovu kojih su dobili u posjed mobilne uređaje, koje su predali počiniteljima.

Oštećenim osobama nastala je materijalna šteta za sada u potpunosti neutvrđenog iznosa, veća od nekoliko tisuća kuna. Navedenim kaznenim djelima teška krađa i prijevara oštećeno je ukupno šesnaest osoba. Prevaranti su privedeni.

O svemu navedenom poslali smo upite i vodećim hrvatskim teleoperaterima te ćemo njihov odgovor objaviti po primitku. 

Stručnjaci o Todorićevoj najavi ulaska u politiku: ''Čovjek je izgubio doticaj s realnošću. Pa tko će glasati za njega?''

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje