Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražni zatvor

Dječak je zapomagao i molio oca za pomoć, a Pavlović je zlostavljanje snimao kamerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Pavlović, osumnjičen za povredu prava i privatnosti djeteta, ipak je lišen slobode jer mu je izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Karlovcu, odlučujući o žalbi državnog odvjetništva na rješenje suca istrage od 15. studenoga, odredilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, uništavanja tragova, utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, doznaje se na Županijskome sudu.

Predsjednik Županijskoga suda Ivan Perković rekao je da je A.P. prije dva dana lišen slobode jer su članovi Izvanraspravnog vijeća prihvatili argumente iz žalbe Općinskoga državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Pavlović je bio ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu 15. studenoga, nakon čega ga je sudac istrage pustio da se brani sa slobode, ali se tužiteljstvo žalilo.

Općinsko državno odvjetništvo tereti osumnjičenika da je krajem kolovoza u Novom Zagrebu grubo zlostavljao dijete (2002.), koje su na "liječenje" doveli otac i članovi uže obitelji. Tereti ga da je dječaka vrijeđao, ponižavao, prijetio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao, tukao ga bičem, tražeći od njega da se pred svima skine i pokaže spolovilo, pokušavao mu skinuti hlače, snažno ga bacio na pod i ponovno tukao bičem. Dječak je, navodi tužiteljstvo, zapomagao i molio oca za pomoć, a osumnjičenik je cijeli "tretman" snimao videokamerom, nakon ćega je videozapis stavio na internetski servis "Youtube".

Kontroverzni kiropraktičar saslušan u vezi zlostavljanja 12 godišnjaka

Na pitanje pomaže li se žrtvi, u karlovačkom Centru za socijalnu skrb odgovaraju da do kraja radnog vremena u petak od policije ni od mjerodavnoga Općinskog državnog odvjetništva taj predmet nisu zaprimili na postupanje te im nije poznato o kojoj je obitelji riječ.

"Održali smo u utorak sastanak o tome, ali do sada nismo doznali ni inicijale da bismo mogli provjeriti je li ta obitelj već u nekoj vrsti naše obrade i zaštite", rekla je ravnateljica karlovačkog Centra za socijalnu skrb Višnja Malinar. Dodala je kako "samo načelno može reći da s pozornošću prate taj slučaj", zasad samo kroz medije, te da će, čim dobiju predmet i budu znali o kome je riječ, "poduzeti sve u skladu s obiteljskom pravnom zaštititom".

U ime Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka voditelj Tomislav Ramljak rekao je da su s nekoliko mjesta uspjeli ukloniti internetski sadržaj toga Pavlovićeva tretmana na kojem se vidi žrtva i kroz kakvo je maltretiranje prošla.

"To je svakako neprimjereno prikazivanje djeteta, a jedna od naših djelatnosti je i takva zaštita bez obzira na to što je naglasak u našem radu dječja pornografija", rekao je Ramljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene