Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija na terenu

Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Aktualno Galerija Davor Božinović Davor Božinović Foto: Vijesti u 17 Policija - 3 Policija - 3 Foto: Vijesti u 17 Policija - 1 Policija - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Policija - 2 Galerija 1/4 >>
Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva.

USKOK je jutros objavio kako u koordinaciji s PU zagrebačkom provodi uhićenja i hitne dokazne radnje.

Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva, točnije riječ je o švercu automobilima, krivotvorenju dokumentacije i utaji poreza. Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba.

Pročitajte i ovo Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Nakon više mjeseci tajnih izvida, u ponedjejak ujutro policija i USKOK uhitili su više osoba zbog sumnji da su prilikom uvoza automobila krivotvorili dokumentaciju i utajivali porez, piše Jutarnji list te dodaje kako su se nad osumnjičenicima nekoliko mjeseci provodili tajni izvidi, a jutros se krenulo u akciju njihova uhićivanja i pretraga njihovih stanova.

Ministar Davor Božinović, govoreći o detaljima akcije, precizirao je da je riječ o pronevjerama u domeni poreza i carina pri uvozu automobila iz inozemstva.

''Mislim da je ukupna vrijednost gotovo 900.000 eura. Desetak je osoba uhićeno. Sad je na pravosudnom sustavu da iz toga izvuče epilog'', dodao je.

N1 neslužbeno doznaje da je među osumnjičenima za sumnjivu preprodaju luksuznih vozila i poduzetnik koji je već godinama u biznisu automobilima.

Pročitajte i ovo Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Taj je poduzetnik prije nekoliko godina bio na meti kada je pod njegov automobil postavljena eksplozivna naprava. Privatni biznis vodio je na relaciji između Hrvatske i Njemačke, a još 2015. bio je osuđen kao pripadnik kriminalne grupe koja ja varala na prodaji automobila i izvlačila novac iz više tvrtki.

Među kupcima su neka poznata imena, koji bi u nastavku postupka trebala biti ispitana kao svjedoci.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnim slučajevima, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.
 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene