Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Boris Anić kreator je robota koji su omiljena igračka djeci diljem zemlje.


Kao dijete, Boris Anić - Ćurko igrao se robotima i osvajao prva mjesta na natjecanjima. Kada je odrastao počeo je proizvoditi robote koji su omiljena igračka djeci u cijeloj Hrvatskoj.

>> 'Njegova glazba pokreće ljudska srca'

Vezani članci Europska prvakinja u paratekvandou Senada Halilčević (Foto: Dnevnik.hr) Bolja Hrvatska Dnevnika Nove TV pomogla stvoriti europsku prvakinju u parataekwondou, prvu u povijesti Hrvatske! Mladi ginekolog Danijel Bursać svakog tjedna besplatno trenira djecu s Downovim sindromom (Foto: Dnevnik Nova TV) Nikad nije rekao ''ne'' ili ''ne mogu'': Nevjerojatna priča o doktoru koji nakon posla besplatno trenira djecu s Downovim sindromom

Međutim, njegovi Emoro roboti, djeci kroz igru, objašnjavaju i najkompliciranije informatičke, matematičke, logičke, ili fizičke zadatke.

Svoju prvu tvrtku otvorio  je s 18 godina, a danas je vlasnik tvrtke koja zapošljava četvero mladih programera. Emoro roboti najbolji su način na koji djeca svih uzrasta, od vrtića do fakulteta kreativno uče. Robotima upravljaju putem računala i odlično su didaktičko sredstvo.

Proizvod, koji se u potpunosti proizvodi u Hrvatskoj, uskoro bi se trebao naći i u školama izvan Hrvatske.

Kako nastaje robot i na koji način pomaže djeci u učenju, pogledajte u rubrici Bolja Hrvatska u Dnevniku Nove TV u 19:15 .

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook