Volkswagen je početkom ove godine osvježio svoj MPV Sharan, a sada je na red došla i Alhambra koja je, dakle, dobila više-manje iste dorade i izmjene poput svog rođaka s VW-ovom značkom.


 

Drugim riječima, Seat je predstavio tzv. facelift Alhambre koji će se pored kozmetičkih moći pohvaliti i određenim tehničkim doradama što se prvenstveno odnosi na motorizaciju kojoj je povećana ekonomičnost i to za oko 15%.

Vezani članci Slika nije dostupna Nova Seat Cupra R – jesu li španjolski konji brži od japanskih za novi rekord Nürburgringa? Slika nije dostupna Novi veliki SEAT zvat će se Tarifa!? Vi to ovdje možete promijenti

Ukratko vanjština se može pohvaliti novim LED stražnjim svjetlima, osvježenim seatovim logom, novim dizajnom naplataka i proširenom ponudom boja. U unutrašnjosti se ističu dorađeni upravljač, nove boje presvlaka, manje izmjene prekidača i sl. Također, tu je i 6,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir kao središnji dio unaprijeđenog infotainment sustava i sl.

Nadalje, Seat je doradio i ponudu sigurnosne i pomoćne opreme pa će tako osvježena Alhambra biti standardno dostupna s Multi-collision Brake sustavom, a tu su i sustav nadzora mrtvog kuta, sustav pomoći pri parkiranju, sustav raspoznavanja prometnih znakova, sustav nadzora nad pozornošću vozača, masažna sjedala, DCC sustav prilagodljivog ovjesa, itd.

Motorizacija pak uključuje dorađenu ponudu Euro6 motora čija je potrošnja smanjena u prosjeku za oko 15% u odnosu na prethodnu izvedbu. U ponudi će se naći 1.4 TSI snage 150 KS i 2.0 TSI snage 200 KS, dok će dieselski dio predstavljati 1.6 TDI snage 115 KS i 2.0 TDI snae 150 i 184 KS. Sve će motore (osim 1.6 TDI) biti moguće upariti s opcijskim DSG prijenosom koji je dio standardne opreme s 2.0 TSI motorom. Opcijski pogon na sva četiri kotača će biti dostupan s dieselskim 2.0 TDI 150 KS.

Prodaja ovo automobila će započeti ove jeseni.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.