Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Toyota za Detroit pripremila Concept FT-1 koji bi mogao biti nasljednik legendarne Supre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski brend na NAIAS-u je predstavio uzbudljiv novi koncept nazvan FT-1 za koji mnogi pretpostavljaju da je naznaka nove generacije Toyote Supre.

Japanski brend započeo je rad na ovom najnovijem projektu prije dvije godine pri čemu je glavnu riječ imao dizajnerski tim Calty koji je i osmislio coupe sa prednje smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače u čast proslave 40. godišnjice. Koncept će se pojaviti i u Playstation igri Gran Turismo 6.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Stiže Hyundai Veloster Turbo

Oznaka FT-1 zapravo znači ''Future Toyota 1'' a ako je suditi prema nazivu koncepta, možda se japanski brend sprema unijeti veliku dozu uzbuđenja na tržište hibridnih automobila.

Mnogi će vjerojatno odmah pomisliti kako se radi o budućem nasljedniku Supre koju mnogi ljubitelji legendarnog coupea željno iščekuju a iz same Toyote došle su informacije da se novi koncept temelji na ''bogatom nasljeđu razvoja sportskih coupea još od vremena modela kao što su 2000GT, Celica, Supra, MR2 i GT-86 u novije vrijeme,'' iako tvrde da se radi isključivo o dizajnerskoj studiji.

U unutrašnjosti su se odlučili na minimalistički dojam dok je cijeli interijer izveden besprijekorno, nadasve moderno i futuristički. Potonje potvrđuje područje instrumenata koji su digitalni te Heads-up Display koji pruža važne informacije izravno u vidokrugu vozača.

►►►   Toyota Supra i nakon 20 godina i dalje je automobil iz snova

Za sada, FT-1 zapravo je električno vozilo obzirom da umjesto predviđenog pogonskog sklopa ima tek malu bateriju i motor da bi se mogao kretati na pozornici. Još uvijek nije jasno kakav bi pogonski sklop pogonio konceptni coupe ali u slučaju nove generacije Supre možemo nagađati o nekoliko opcija poput V6 ili V8 motora pa čak i hibridne opcije ili rednog turbo šestaka.

Prerano je reći čemu bi novi FT-1 mogao u konačnici voditi a ako je previše za očekivati da gledamo nasljednika Toyota Supre i dalje se možemo nadati da će Toyotina ponuda hibridnih modela ubrzo postati puno, puno zanimljivija.

Do tada, uživajte u velikoj foto galeriji i video prilogu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene