Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stiže Hyundai Veloster Turbo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su iscurile informacije o atraktivnom hatchbacku iz Hyundaija, Veloster Turbu, sada je sve i službeno potvrđeno.

Često smo svjedoci kako informacije i fotografije novih modela uvijek pronađu put do javnosti. Curenje informacija postao je i novi trik u marketingu tako da više nismo iznenađeni kada se takva stvar dogodi. Ali, što se tiće Hyundaia, sada je sve i službeno. Hyundai je na Detroit Auto Showu pokazao Velostera u najjačem izdanju – Veloster Turbo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Nakon limuzine i karavana stiže nam osvježeni coupe i kabriolet E-klase

Standardni Veloster pod poklopcem skriva 1.6-litreni četverocilindrični N/A motor koji dostavlja 138 KS dostupnih pri 6.300 o/min te 166 Nm pri 4.850 o/min. Spomenuti benzinac obujma 1.6 litara sada je obogaćen turbo punjačem i sustavom izravnog ubrizgavanja ćime je snaga porasla za 63 KS.

Hyundai Veloster Turbo tako dolazi s ukupno 201 KS i 265 Nm okretnog momenta koji se prenose na prednje kotače putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača dok je moguće naručiti i automatski sustav prijenosa s dvije spojke. Ukupne mase od samo 1.273 kg Veloster Turbo ubrzavat će do 100 km/h za oko 6.5 sekundi uz maksimalnu brzinu od 235 km/h.

Prema fotografijama možemo zaključiti da je Turbo obogaćen i raznim stilskim promjenama kako bi se razlikovao od osnovne verzije a iste uključuju novu prednju rešetku, redizajnirani prednji branik s novim kućištima za maglenke i istaknutim krilcima sa svake strane.

Prednji branici također su dobili u širini a dojam zaokružuju bočni pragovi i redizajnirani stražnji odbojnik s ovalnim ispušnim cijevima i difuzorom. U interijeru nalazimo sportska sjedala s oznakom Turbo ušivenom u naslonjač i pokoji sportski element.

Za kraj, možemo reći da je Veloster odjednom postao dostojan protivnik sportskim kompaktnim automobilima poput VW GTI-a ili Opel Astre GTC. Jedva čekamo prve testove da vidimo kako će se jaki Veloster pokazati na cesti!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene