Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez

Sve veća opasnost na prometnicama koju ne očekujemo – šahtovi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problemi i opasnosti na cestama stalna su pojava. Na neke možete reagirati a na neke baš i ne. U tu priču ulaze i cestovni šahtovi!

Nakon što je u srpnju ove godine puknuće poklopca šahta izazvalo tešku nesreću u tunelu Plasina na autocesti Zagreb – Split, počele su mnoge rasprave o tome kako je to moguće i koliko su doista sigurne naše prometnice.

Pročitajte i ovo Psihologinja Helena Rašić Radauš TELE2 donosi Za one kojima treba nacrtati: Što naši najmlađi misle o svojoj sigurnosti u prometu? Slika nije dostupna TELE2 donosi Jedinstven u svijetu: Hrvatski policajac poznat po neuobičajenim metodama upozoravanja ljudi o korištenju mobitela u prometu

Vjerojatno su se odmah pojavili oni koji vjerno i dosljedno tvrde svaki put kad se nešto naoko nevjerojatno dogodi da se takvo što može dogoditi samo u Lijepoj našoj.

Donosimo vam par filmića koji pokazuju da se ovakav nevjerojatan splet okolnosti događa i u drugim krajevima svijeta. Filmići su snimljeni slučajno iz vozila koja su prometovala iza onih nesretnika koji su naletili na neispravan šaht.

Naime, sve više vozača ugrađuje kamere na prednje vjetrobransko staklo kojima snima promet ispred sebe, primarno s ciljem da imaju dodatan dokaz u slučaju nesreće obzirom da i u današnje doba ima onih koji namjerno uzrokuju nesreće ne bi li dobili naknadu štete ili onih koji uzrokuju nesreće i onda besramno lažu o svojoj ulozi u takvoj situaciji. Zahvaljujući upravo tome možemo vidjeti filmiće nekih doista nevjerojatnih situacija u prometu pa tako i nesreća uzrokovanih puknućem šahta.

Tako je, npr., bezbrižan vozač Ford Transit kombija gledao svoja posla i mirno vozio po prometnici u ukrajinskom gradu Dnipropetrovsku kad je odjednom njegov kombi bio naprasito podignut u zrak nakon čega je pao na tlo i udario u drugo vozilo. Sama nesreća dogodila se na otprilike 02:36 minuta filmića za one koji žele preći ravno na stvar.

Primjera ima još i predlažemo da ih pogledate.
Nakon što pogledate ove video priloge koje smo izvukli za vas, mogli biste početi sasvim drugačije gledati na šahtove a moguće i početi ih izbjegavati kad god možete, posebice kad pada kiša.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene