Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva premijera izvan Švicarske

Rinspeed najavio konceptni Etos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata švicarska karoserijska radionica Rinspeed je najavila kako će na sljedećem CES, odnosno Sajmu potrošačke elektronike 2016, u Las Vegasu predstaviti svoj novi konceptni model Etos, u čijem je razvoju pomagalo 25 različitih partnera.

 

Bit će to prva rinspeedova premijera izvan granica Švicarske, a Etos je navodno automobil sa sustavom autonomnog upravljanja osmišljen kako bi svojim putnicima pružio "jedinstveno infotainement iskustvo". Posebno bi se tu trebao istaknuti napredni harmanov sustav Connected Car.

Saznajemo i kako će se raditi o hibridnom sportskom automobilu, a pretpostavlja se kako se Etos ustvari temelji na BMW-u i8, no za sada nema nikakvih potvrda takve informacije.

Skice otkrivaju i kako će ovaj model imati dva upravljača koji će se moći sklopiti u pretinac ispred vozača (onoga na lijevom i desenom sjedalu), a čini se i kako će se dva velika zakrivljena ekrana ispred putnika na prednjim sjedalima moći pomicati.

Tu je i mali dron, odnosno mala bespilotna letjelica sa svojm mjestom za slijetanje na stražnjem dijelu automobila koju će vozač moći iskoristiti za razne namjene, poput snimanja svoje vožnje i sl.

Više informacija će biti dostupno bliže premijeri 6. siječnja iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene