Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peugeot izbacio nove fotke nadolazećeg 4008 Crossovera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljanja 208 GTi konceptnog modela, francuski brend upravo je objavio i niz fotografija novog 4008 modela te pružio javnosti dodatne informacije.

Svojim prepoznatljivim i modernim izgledom te karakteristikama tipičnim za SUV-ove s 4x4 pogonom, novi crossover model iz Peugeota s brojčanom dezignacijom 4008 moderan je odgovor na potrebe kupaca vozila ovog vrlo popularnog tržišnog segmenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sada je službeno Audi Q3 – Luksuzni SUV u kompaktnom obliku Slika nije dostupna Neuništiv model Idealni auto za vozače samuraje

Svjetsko tržište SUV-ova kontinuirano bilježi rast još od 2005. godine. U Rusiji recimo ova klasa vozila već dugo vremena dominira tržištem s oko 20% tržišnog udjela od čega su većina kompaktni 'gradski' SUV-ovi.

Međutim, u Kini i Zapadnoj Europi ta ista klasa vozila zauzima tek 10% tržišta a raznolika ponuda odgovara isto toliko raznolikim očekivanjima i željama kupaca od ovog tipa vozila. Pri tome treba reći da kompaktni SUV-ovi bilježe porast u odnosu na SUV-ove luksuznijeg segmenta. Novi Peugeot 4008, smatraju Francuzi, stoga je idealan odgovor na promjenjive zahtjeve ovog segmenta tržišta te sukladno tomu i konkurentan na svjetskom tržištu.

S najnovijim 4x4 SUV-om, Peugeot je dodatno upotpunio svoj portfelj i proširio ponudu SUV vozila ne bi li što bolje ispunili raznolike zahtjeve kupaca ovog tržišnog segmenta. Svojim izražajnim karakterom novi 4008 osmišljen je za kupce koji već posjeduju terensko vozilo kao i za kupce koji traže određenu alternativu za svoje limuzine ili monovolumene, vozilo koje je sinonim za slobodno vrijeme i aktivan život.

Na europskom tržištu novi 4008 vjerojatnije će naći svoje kupce među ljudima koji cijene snažne i dinamične vozne karakteristike upakirane u dimenzije prilagođene svestranoj upotrebi uz zahvalnu potrošnju goriva.

Uz svog većeg brata, 4007 model, ali i 3008 kao i njegovu nedavno predstavljenu Hybrid4 verziju, najnoviji 4008 Crossover ispunjava očekivanja različitih tržišta te se očekuje da će zauzeti čvrsto mjesto u klasi kompaktnih SUV-ova.

Novi 4008 proizvod je partnerstva između PSA Peugeot Citroen grupe i japanskog automobilskog diva Mitsubishi. Temeljen na japanskoj tehnologiji, točnije na platformi Mitsubishi ASX modela, novi crossover izvana ipak zadržava čvrst francuski identitet. Isto je primjetno po određenim stilskim znakovima poput lebdeće prednje rešetke i mačkastog dizajna prednjih svjetlosnih sklopova s vizualno privlačnim LED dnevnim svjetlima sprijeda dok stražnje svjetlosne sklopove krase tri crvene linije.

Terenski identitet novog 4008 naglašava vertikalan dizajn rešetke, ugradnja zaštite za bočne pragove, zaštitni elementi na lukovima kotača koji udomljuju masivne kotače sa sofisticiranim dizajnom naplataka. Još jedan prepoznatljiv dizajnerski element jest gotovo potpuno vodoravan poklopac motora sa oštrim linijama koje se protežu uz bok automobila prema stražnjem kraju gdje sveukupan dojam zaokružuje stražnje krilo za veću potisnu silu.

Jak i dinamičan, te istovremeno elegantan i profinjen, novi 4008 zadovoljiti će ukuse vrlo široke baze kupaca. Kromiranim detaljima na vanjskom dijelu vozila i ukusnim interijerom s visoko-kvalitetnim materijalima i lakiranim crnim ukrasnim detaljima na središnjem grebenu uz ekran na izvlačenje respektabilnih dimenzija, rijetko će koga ostaviti razočaranim.

Stakleni panoramski krov omogućava pregršt dnevne svjetlosti u putničkom prostoru koji na račun dugačkog međuosovinskog razmaka pruža više nego dovoljno mjesta za sve putnike a Francuzi su ubacili i još poneke sitne detalje poput bočno pozicioniranih LED svjetala za lagano osvjetljenje putničke kabine u mraku, npr. za čitanje.

Peugeot 4008 zauzeti će čvrst položaj u klasi kompaktnih SUV-ova ne samo svojim izražajnim, estetski privlačnim izgledom već i razinom opremljenosti. Ovdje valja spomenuti Open & Go sustav, 18-inčne alu naplatke, navigaciju kojom se upravlja preko ekrana na dodir, te kameru za vožnju unatrag.

Ovaj svestran i udoban kompaktni SUV koji se dijelom temelji na 4007 modelu, unatoč manjim dimenzijama (za 30mm manjom dužinom) zadržava isti međuosovinski razmak što omogućava više prostora u unutrašnjosti vozila čemu pridonosi i širok trag kotača. S takvim karakteristikama i vanjskim dimenzijama (4.3m dužine, 1.8m širine i 1.63m visine) novi 4008 vrlo je svestrano vozilo. Njegove kompaktne dimenzije garantiraju lako upravljanje dok prostran interijer čini ovo vozilo vrlo praktičnim za svakodnevnu upotrebu, pogotovo za obitelji s više djece, bilo da se radi o vožnji u vrtić, školu, po namirnice ili odlasku na godišnji odmor.

Ovisno o tržištu, novi crossover model iz Peugeota biti će dostupan s dva benzinska agregata i isto toliko dizelskih opcija.

Ponudu benzinaca čine 1.6-litrena jedinica sa 115 KS i 152 Nm u kombinaciji s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, te 2.0-litrena varijanta sa 150 KS i 198 Nm koja također dolazi uparena s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem dok je uz ovaj jači benzinski motor u ponudi i CVT automatski mjenjač s kontinuirano varijabilnim prijenosom.

Oni koji se odluče za dizelsku varijantu mogu birati između 1.6-litrenog HDi motora sa 115 KS i 270 Nm (280 Nm s overboost funkcijom), uparene sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, te 1.8-litrenog HDi motora sa 150 KS i 300 Nm koji dolazi u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Izuzev početnog benzinskog motora sa 115 KS, koji je dostupan isključivo s prednjim pogonom, sve ostale pogonske jedinice mogu se naručiti s pogonom na sva četiri kotača.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene