Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon Renault Megana stižu i osvježeni Scenic i Grand Scenic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski proizvođač automobila Renault nedavno je najavio da su osvježeni Scenic i Grand Scenic modeli službeno lansirani na europskom tržištu.

Renault je objavio niz fotografija redizajnirane linije Scenic i Grand Scenic. Najprodavaniji kompaktni monovolumen u Europi dolazi s blago osvježenim izgledom, proširenom ponudom materijala i boja te novim motorima.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

I kraća verzija (Scenic) i verzija s dužim međuosovinskim razmakom (Grand Scenic) okoristili su se redizajniranim prednjim svjetlosnim sklopovima s LED dnevnim svjetlima i redizajniranim prednjim branikom. Na stražnjem kraju isto nalazimo nove svjetlosne sklopove a proširena je i ponuda naplataka.

Što se tiče interijera, tu nalazimo neke manje promjene poput opcionalnog Bose audio sustava te novih presvlaka. U Renaultu kažu da će pomlađeni Scenic i Grand Scenic biti opremljeni i sustavom Visio koji uključuje sustav za upozorenje prilikom nenamjernog napuštanja prometne trake i automatskog paljenja svjetala tj. prilagodbe kratkih i dugih svjetala, te sustava za pomoć pri kretanju na uzbrdici koji je upravo postao dio osnovne opreme.

Novi Scenic i Grand Scenic kod popisa motorizacijskih opcija mogu se pohvaliti novim 1.2-litrenim turbo-benzinskim TCE motorom sa 115 KS i 190 Nm okretnog momenta. Tu je zatim 1.5-litrena dCi dizelska jedinica sa 110 KS i 260 Nm maksimalnog okretnog momenta i 1.6-litrena dCi dizelska jedinica sa 130 KS i 320 Nm. Dizelaši i novi 1.2-litreni benzinac dolaze iz obitelji Energy motora koji donose tehnološke inovacije poput Start/Stop sustava i sustava regenerativnog kočenja.

U ponudi mjenjača nalazi se 6-brzinski ručni ili 6-brzinski automatski EDC (Efficient Dual Clutch) mjenjač koji se može naručiti sa dCi 130 motorom.

Pored blagog redizajna i novih motora, Scenic i Grand Scenic biti će dostupni u dvije nove boje karoserije, Majorelle plava i Grenat crvena, kao i dvije varijante presvlaka u unutrašnjosti u bež i tamno sivoj boji te kombinaciji kože i alcantare.

Novi Renault Scenic i Grand Scenic premijerno su predstavljeni na auto showu u Bruxellesu, koji se održava od 12. do 22. ovog mjeseca a u prodaju kreću odmah.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene