Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Za ljubitelje automobila

Na aukciji oldtimer vrijedan najmanje tri milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubitelje automobila na aukciji u Parizu danas očekuje prava poslastica. Riječ je o vozilu Bugatti Atlanta Kupe iz 1937 godine.

Automobil vrijedan najmanje tri milijuna eura posljednjih je nekoliko desetljeća proveo u garaži ekscentričnog britanskog liječnika. Nakon smrti svojim je nećacima i nećakinjama ostavio kolekciju oldtimer među kojima je Bugatti najvrijedniji. Ukupno je proizvedeno samo 17 takvih automobila.

Pročitajte i ovo Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu Napoleonov šešir izrađen od dabrova krzna Napoleon je bio opčinjen šeširima, ovaj je prodan za rekordnih 1,9 milijuna eura

'Ono po čemu je ovaj automobil poseban je što mu je prvi vlasnik bio jedan od najvećih britanskih vozača 30-tih grof Hau. Doktor Harold Carr iz Newcastlea kupio je automobil 1955. i čini se da od 1960-te nije napustio garažu. Posljednja registracija koju smo našli bila je iz te godine', rekao je James Knight iz aukcijske kuće Bonhams.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene