Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi crossover

Mazda najavila CX-3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda je objavila prvi teaser modela CX-3 koji će premijerno biti predstavljen sljedećeg mjeseca na auto salonu u Los Angelesu, uz osvježene izvedbe modela CX-5 i Mazde6.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST Mazda CX5 – nova generacija ne želi biti veća i brža, i to je dobro Slika nije dostupna TEST RABLJENOG Maraton test 100.000 km u Mazdi 3

Kao što mu i samo ime govori CX-3 će se u mazdinoj ponudi smijesiti ispod modela CX-5 te će time postati tzv. ulazni model u crossover ponudu ovog japanskog proizvođača koji napominje kako će zahvaljujući Kodo dizajnu CX-3 biti "oličenje ljepote i sofisticiranosti". Koliko se na samom teaseru može primijetiti CX-3 će biti prepoznatljiv člana mazdine obitelji s izraženom maskom motora, dinamičnim bočnim linijama i sl.

Mazda za sada nije ulazila u detalje oko tehničkih specifikacija ovog automobila, no za očekivati je kako se CX-3 temelji na Mazdi2 te kako će ga pokretati nekoliko SkyActiv benzinskih i dieselskih motora. Konkretnije u ponudi bi se trebali nalaziti 1.5 SKYACTIV-G snage 55 i 66 kW, odnosno 75 i 90 KS te najvećeg okretnog momenta od 135 i 148 Nm, a slijedit će ih 1.5 SkyActiv-D snage 77 kW, odnosno 105 KS i najvećeg okretnog momenta od 220 Nm.

Vrh ponude će vjerojatno činiti i-Eloop izvedba spomenutog benzinskog motora koja će razvijati snagu od 85 kW, odnosno 115 KS i najveći okretni moment od 148 Nm, no više bi trebali znati uskoro.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene