Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maserati Quattroporte pokazao novo lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla je nova, šesta generacija Maserati Quattroportea a javni debi imati će u siječnju na Detroit Motor Showu.

Maserati je izbacio prve detalje i fotografije potpuno nove šeste generacije svog popularnog modela Quattroporte. Novi Maserati Quattroporte je visoko-performansna sportska luksuzna limuzina koja na posve nov način tumači dizajnerske smjernice klasičnih Maserati automobila na novom i suvremenom dizajnerskom jeziku. Njegov stilski izričaj potječe iz temeljnih načela dizajna Maserati brenda, poimence harmonije oblika, dinamičnih linija i talijanske elegancije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

“Maserati je danas na rubu dobrog strateškog i industrijskog rasta kojime će naša prisutnost na svjetskom tržištu porasti na 50.000 jedinica godišnje do 2015. godine. Ovakva stopa rasta je istinski izazov za koji se Maserati pažljivo pripremao i koji svi željno iščekujemo,'' kaže Harald Wester, izvršni direktor Maseratija.

Novi model biti će duži i, očekivano, lakši u usporedbi s izlazećom verzijom. Novi Quattroporte trebao bi na vazi pokazivati 1940 kg što znači da je omršavio za nekih 60 kg unatoč činjenici da je veći nego prije a isto je postignuto zahvaljujući obilnijoj primjeni aluminija. Ukupne dužine 5.200mm (za 148mm više) trebao bi se temeljiti na novoj čeličnoj monocoque šasiji. Razlog za značajan dio povećanja dužine vjerojatno leži u većem međuosovinskom razmaku što znači više mjesta za noge za putnike na stražnjim sjedalima.

Pod elegantnom, sportskom vanjštinom krije se pogonski sklop koji bi mogli opisati gotovo istim riječima. U Maseratiju kažu da pod poklopcem novog Quattroportea možemo očekivati potpuno novi agregat sljedeće generacije. O čemu se točno radi objasnio je Paolo Martinelli, direktor odjela za pogonske sklopove u Maseratiju.

''Inovativni Maseratijevi motori namijenjeni za potpuno novi Maserati Quattroporte projektirani su i razvijeni zajedničkom suradnjom Maseratijevih i Ferrarijevih inženjera u samom srcu talijanske automobilske doline. Proizvoditi će se u Ferrarijevoj tvornici u Maranellu koja je već više od 60 godina sinonim za najnaprednije, inovativne tehnologije i strast za automobilima,'' kaže Martinelli.

►►► Maserati matirao GranTurismo S

 

►►► Maserati GranTurismo S 'Superior Black'

 

►►► Maserati otkriva 'hardcore' Gran Turismo

 

Ipak, na fotografiji koja prikazuje stražnji kraj automobila možemo vidjeti registarsku oznaku ''QP 530 HP'' što bi dalo nagovijestiti da bi 'novi' motor mogao pružati ukupnu izlaznu snagu od čak 530 KS. Također je realno očekivati i V6 verziju sa superpunjačem u nekom kasnijem trenutku s izlaznom snagom od oko 420 KS te novi dizelski V8 motor snage oko 350 KS. Svi motori trebali bi dolaziti sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem najnovije generacije.

Unutrašnjost je još luksuznija i atraktivnija nego prije a većinom funkcija upravljati će se preko velikog ekrana na dodir smještenog na središnjem grebenu.

Rezultat napora cijelog tima u Maseratiju je upravo novi Maserati Quattroporte, luksuzna sportska limuzina koja postiže nove razine perfomansni i upravljivosti, užitka u vožnji ali i poštovanja prema svijetu u kojem živimo.

Novi Maserati Quattroporte na tržištu dolazi početkom slijedeće godine pri početnoj cijeni od otprilike 120.000 eura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene