Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fenomenalan auto

Maserati GranTurismo S 'Superior Black'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maserati GranTurismo S već je sam po sebi fenomenalan auto ali uspoređujući ga sa konkurencijom uvijek pomalo zaostaje u snazi motora. Tu dolazimo do tvrtke Anderson Germany koja se odvažila napraviti tuning paket za Maserati GranTurismo S.

Njemačka tuning tvrtka sa sjedištem u Dusseldorfu već je predstavila nekoliko spektakularnih primjera svog rada koji karakterizira učinkovitost, agresivan izgled i performanse. Sada nam donose svoju viziju Maserati GranTurismo S modela.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

Nazvan Superior Black Edition, ova inkarnacija dolazi s raznim vizualnim modifikacijama a u ponudi je i paket za poboljšanje performansi vozila. Ekipa iz Andersona odlučila je prekriti GranTurismo S u svilenkastu mat crnu boju pri čemu su i ostali elementi poput prednjih i stražnjih svjetlosnih sklopova, okvira prozora, prednje rešetke i oznake na stražnjem kraju automobila također prošle kroz tretman zatamnjivanja.
Naravno, sve bi to bilo badava da tu nije i posebna kombinacija kotača i guma. Anderson se odlučio na ekskluzivne 21-inčne sjajno crne naplatke s karbonskim okvirom koji dolaze omotani u gume dimenzija 265 sprijeda i 295 straga. Osim toga također vrijedi spomenuti i ekskluzivan sportski poklopac motora, vanjski paket od karbona koji uključuje bočne retrovizore i grebene na krovu automobila, kao i bočne usisnike zraka.

Njemački tuner također je odlučio poraditi na 'stražnjici' automobila koja sada izgleda nešto agresivnije nego kod standardnog modela na račun novog središnje postavljenog ispušnog sustava. Rezultat ove preinaka s jedne je strane olakšanje od 13 kg u odnosu na ukupnu masu vozila te s druge povećanje izlazne snage od 12 KS.

S novim ispušnim sustavom, trkaćim katalitičkim pretvornikom i remapiranjem softvera, tuning paket u konačnici donosi povećanje snage s već ionako respektabilnih 440 KS koliko pod haubom ima serijski model na 492 KS. Maksimalna brzina iznosi 305 km/h a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 4.3 sekunde.

U unutrašnjosti automobila Anderson Germany također je ugradio razne komponente od karbonskih vlakana te je nabacio crne kožne presvlake u kombinaciji s Alcantarom i kontrastnim crvenim prošivima. Što se tiče infotainment sustava tu je novi multimedijski sustav s posebno izrađenim ekranom na komandnoj ploči, zatim ekrani ugrađeni u naslone za glavu, PS3 konzola, a za dobar zvuk pored standardnih zvučnika brine novi subwoofer i pojačalo.

Za više projekata ovog tuning majstora iz Njemačke pogledajte: http://www.anderson-germany.com/

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene