Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WTCC 2014

Ruska Lada spremna za utrke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski proizvođač automobila Lada službeno je predstavio Granta TC1 model koji će se natjecati u ovogodišnjem WTCC-u.

Stigla je nova LADA Granta TC1, trkaći automobil za WTCC seriju s kojime će LADA Sport LUKOIL tim krenuti u pohod na pobjedničko postolje. Vjerovali ili ne, Lada u FIA World Touring Car Championshipu sudjeluje još od 2008. godine kad se za natjecanje prijavila s dva 110 modela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Za novu sezonu pripremili su tri Granta TC1 automobila koja će voziti Rob Huff (osvajač WTCC-a 2012. godine), James Thompson i Mikhail Kozlovskiy.

Novi automobil uveden je nakon novih tehničkih regulativa FIA-e, a LADA Granta TC1 već je prošla svoje prve testne kilometre bez ikakvih problema a da ih i ne bude, pobrinuti će se trkaći inženjer Marco Calovolo koji će aktivno raditi na daljnjem razvoju automobila kroz trkaću sezonu sa svojom tvrtkom Hexathron Racing Systems.

Uz agresivan i širok paket dodataka za karoseriju s dorađenim lukovima kotača i unaprijeđenom aerodinamikom, Granta TC1 nosi i drugačije stražnje krilo. Granta TC1 na vazi pokazuje 1.150 kg čime je za 50 kg lakša od svog prethodnika a ujedno je i 20mm bliže tlu na setu 18-inčnih alu naplataka.

Lada se vraća na velika vrata

Snagu crpi iz 1.6-litrenog četverocilindričnog turbo motora koji dostavlja oko 380 KS. Spomenuti agregat biti će uparen s 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem koji će snagu slati na prednje kotače putem diferencijala s mehaničkom blokadom.

Dva najjača konkurenta Ladi Granti TC1 u nadolazećoj sezoni biti će Citroen C-Elysee WTCC i Honda Civic WTCC. Trkaći debi nova Lada Granta TC1 imati će u Marakešu za mjesec dana kad službeno počinje nova sezona FIA WTCC 2014.

Za kraj, pogledajte vido prilog o Ladi u 2013. sezoni (uključite prijevod)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene