Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez obzira koliko 'love' imaju, mnogi će se svjetski bogataši morati pomiriti s činjenicom da čak i za njih postoji ekskluziva, kojoj nije bitan njihov bankovni račun.


Dugo očekivani nasljednik Enza, LaFerari, predstavljen je prošlog tjedna na Salonu automobila u Ženevi. Da ga se željno iščekivalo, govori i podatak o preko 1.000 narudžbi, koje su već stigle u predstavništvo Ferarija, prenosi IOL.

Vezani članci Slika nije dostupna Iz prve ruke - kakvi su i kako žive najbogatiji ljudi na svijetu? Slika nije dostupna Glasovali u novogodišnjoj noći: Senat odlučio izbjeći 'fiskalnu liticu'

>> Ovo je nova Lamborghinijeva zvijer - Veneno

Nažalost, mnogi milijunaši i milijarderi ostati će uskraćeni za taj eksluzivan super automobil, jer je Ferari odlučio da proizvesti svega 499 primjeraka. Službena cijena nije poznata, no nagađa se kako će iznositi preko milijun eura.

Revolucionarni 'LaFerari' koristi hibridni pogon kojeg čine V-12 motor i odvojeni električni motor uz kombiniranih 950KS i 895Nm, što mu omogućava da do 'stotke' ubrza za manje od 3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 350km/h.

Najbrži

Mnogi svjetski bogataši neće imati niti privilegiju kupnje najbržeg automobila na svijetu, McLarena P1, piše Stuff.

Proizvođač McLarena P1 je već na otkrivanju svojeg super automobila morao isti dan odbijati ponude super bogatih kupaca. Naime, planiraju ih napraviti samo 375 komada, a potražnja je bila dvostruko veća, prenosi Stuff.

Direktor McLarena za komunikacije i odnose s javnošću, Wayne Bruce, rekao je kako ogromna svota na bankovnom računu nije dovoljna kako bi bogataši posjedovali P1. Tu će privilegiju imati samo njih 375.

McLaren P1 ima isto tako hibridni pogon - 3,8 litreni twin-turbo V8 motor sa 727 konjskih snaga te visoko učinkoviti KERS elektirčni motor snage 176 KS. Zajedno, oba motora daju snagu od 903 konjske snage na maksimalnih 7.500 okretaja, uz okretni moment od 900Nm. Maksimalna brzina - 382 kilometra na sat, a ubrzanje od 0-100 ispod 3 sekunde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook