Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drag-racing na pijesku s preogromnim turbo punjačima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je totalna ludost – pogledajte utrke ubrzanja uzbrdo po pješčanim dinama!

Na Bliskom istoku je haranje dinama s 4x4 vozilom postala vrlo popularna i uobičajena vikend zabava. Do sada smo svi već vidjeli snimke ludih vožnji po pješčanim dinama po Bliskom istoku. Vidjeli smo i Hajwalah utrke a sada vam donosimo pogled na nevjerojatne utrke ubrzanja na strmim pješčanim dinama.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja Vučić objavio da Srbija kupuje dronove samoubojice pa zavapio: ''Ja ću opet kukati, biti drama queen, debil, moron i budala'' Slika nije dostupna RAVNOTEŽA I KONKURENTNOST Prva država u svijetu koja stvarno skraćuje radni tjedan: Promijenili i dane vikenda

Pod sponzorstvom Šeika Hamdana Bin Zayeda Al Nahyana, predstavnika predsjednika UAE-a i vladara Abu Dhabija (površinski najvećeg od sedam emirata) za Zapadnu regiju, Abu Dhabi Motors Club organizira svake godine Liwa International Festival na Moreeb dinama.

Pješčana dina Moreeb nalazi se u samom središtu tzv. Prazne četvrti, a s visinama do 300 metara to je jedna od najviših pješčanih dina na svijetu koja se proteže preko 1600 metara na kosini od 50 stupnjeva. Stranci je često zovu 'Scary Mountain.'

Tijekom festivala održavaju se razne uzbudljive aktivnosti poput utrka klasičnim automobilima, motorističkih utrka, izložbe modificiranih automobila te naravno neizostavnih utrka konja i deva i natjecanja u sokolarstvu. Glavni show nesumnjivo je savladavanje strahovite Moreeb pješčane dine, a takav uspon mogu savladati tek doista posebno modificirani automobili i motocikli.

Ovdje doista ima svega, od V6 do V8 motora, nemoguće masivnih turbo punjača, automobila s ručnim i automatskim mjenjačima, bilo kako bilo, svi dijele jednu istu karakteristiku, nevjerojatno veliku izlaznu snagu i po 1500 KS a time treba znati vladati. Samo ostaje pitanje: kako to sve radi kad nemaju filtere zraka a nalaze se u pustinji!?!?!?

►►►   Voziti na dva kotača i mjenjati gumu? Nema problema

►►►   Vožnja kroz šumu pri 227 km/h?

Jedan od glavnih dostavljača tuning kitova je Subzero Motorsport. Specijalizirani su za Honde i Acure. Promjena motora, elektronike, ovjesa, kočnica, ispušnog sustava, priprema za utrke, samo su dio popisa njihovih usluga. Dostava je moguća u SAD-u ali i drugim zemljama (što je posebno usrećilo ekipu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima) tako da ako vidite nešto što vas je zainteresiralo, ne škodi pitati, možda dostavljaju i u Lijepu našu.

U video prilozima možete vidjeti kako izgledaju boksovi natjecatelja ali i suludo opremljena kućišta motora s glomaznim turbo punjačima!!!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene