Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristupačni premium

Borgward BX7 - Prve službene slike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borgward je napokon objavio prve službene fotografije svog SUV-a koji će premijerno nastupiti na skorašnjem frankfurtskom auto salonu, a kojega je njegov proizvođač najavljivao kao "pristupačni premium automobil".

 

Uz konačni izgled priložene slike su nam pokazale i kako će ovaj model nositi oznaku BX7, a što se spomenutog vanjskog izgleda tiče, BX7 ne nosi nikakve značajne novosti. Naime, njegov bi dizajn mogli opisati tipično njemačkim. Štoviše lako bi ga mogli zamijeniti za Audi, dok maska motora jako podsjeća na onu buickovu.

Zanimljivo, prema posljednjim izvještajima čini se kako je samo ime Borgward trenutno ipak u vlasništvu kineskog Foton Motora, ne unuka osnivača Borgwarda koji je jedan od vodećih ljudi u ovom procesu revitalizacije već zaboravljenog njemačkog branda. U svakom slučaju, možda je činjenica kineskog vlasnika uzrok sličnosti s već postojećim automobilima.

Tehnički podaci za sada nisu službeno objavljeni, no saznajemo kako će BX7 biti dugačak 4,7 m, a kupcima će navodno biti dostupan u izvedbama s pet, šest i sedam sjedala, a uz preklopljeno stražnju klupu obujam prtljažnog prostora će narasti na 1344 l.

Ponudu motora će otvoriti 2,0-litreni 4-cilindrični turbobenzinski motor snage 224 KS koji će biti uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na sva četiri kotača. Nadalje, već na samom salonu javnosti će biti predstavljena i plug-in hibridna izvedba snage 401 KS.

Radit će se o kombinaciji već spomenutog benzinca i električnog motora te baterija koje će mu omogućiti električnu autonomiju od oko 55 km. Ova će izvedba također imati pogon na sva četiri kotača, no kod nje će benzinac biti zadužen samo za prednje, a električni motor samo stražnje kotače.

Dodajmo i kako bi ovaj model trebao biti opremljen naprednim infotainment sustavom s 12,3-inčnim središnjim zaslonom, kamerama koje će snimati cjelokupno okruženje automobila, automatskim tempomatom, automatskim kočenjem i sl. sustavima pomoći vozaču.

Ispočetka BX7 će biti dostupan na kineskom te pojedinim tzv. tržištima u razvoju. Točnije, na spomenuta će tržišta početi pristizati u prvoj polovici sljedeće godine, a kasnije će stići i u Europu. Navodno će mu cijena u Njemačkoj kretati od oko 26.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene