Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 20 stupnjeva

Uskoro bismo mogli i vidjeti to proljeće o kojem se priča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljetno je sunce mnoge izmamilo na zrak. U moru su uživali prvi kupači, a na plaži i prvi stranci. Toplije vrijeme tek slijedi.

Bio radni ili neradni dan, proljeću ne mogu odoljeti šetači, rekreativci niti prvi kupači. Danas je diljem zemlje sjalo sunce, temperature su prave proljetne. Toplije vrijeme tek slijedi. Kroz procvjetale grane, proljeće se vratilo u punom sjaju.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Proljeće se napokon vratilo, za vikend temperature i do 20 stupnjeva

Šetnja uz more već može proći u kratkim rukavima. Prije ili nakon posla, u ovo doba godine, ona je na listi obveza. I dok jedni u proljeću uživaju u sporijem koraku, drugi su ga jedva dočekali zbog rekreacije, 16 stupnjeva, ugodne temperature i dužih dana. Prava prilika za skidanje nakupljenih kilograma nakon Uskrsa. Ili jednostavno za ljenčarenje na suncu.

Šum mora i topao dan. U moru su uživali prvi kupači, a na plaži prvi stranci.

"Vrijeme je lijepo. Ljudi su nasmijani, sve je dobro. Volim ovo vrijeme i volim Hrvatsku", rekao je Lionoel iz Belgije.

Jedni zbog mora, drugi zbog opuštajuće atmosfere. Kava na otvorenom je poseban gušt.

"Malo puše bura, ali super je. Klima je najbolja na ovoj planeti ", kazala je Natka iz Pule.

Najavljeni još topliji dani i prvi vikend-planovi mogu početi. Proljeće se napokon probudilo.

Pod utjecajem anticiklone u petak ujutro će u Hrvatskoj prevladavati vedro vrijeme. Pritom u kopnenim krajevima ponegdje mraz, a u riječnim dolinama i gorskim zavalama kratkotrjna magla. U obalnom području Jadrana puhat će slaba bura.

Vozači - vrijeme je i za ovu bitnu promjenu

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji u petak vrlo lijep proljetni dan, s popodnevnom temperaturom napokon višom od 15 Celzijevih stupnjeva. Ugođaju će pridonijeti i južni vjetar.

Na Kvarneru, u Istri i velebitskom podgorju sutra sunčan i ugodno topao dan s popodnevnom temperaturom oko 15 stupnjeva. Nakon jutarnje bure zapuhat će slabi južni vjetrovi. Slično ugodno vrijeme bit će i u Gorskom kotaru i Lici, pa će na protekli posjet zime podsjećati samo skromni ostatci snijega u zemljišnim udubinama.

U Dalmaciji će danju biti sunčano i ugodno toplo, čemu će se mnogi razveseliti Nakon jutarnje slabe bure danju će zapuhati maestral, povoljan plovidbi.

Sljedećih dana u kopnenoj se Hrvatskoj očekuje ugodno proljetno vrijeme uz najvišu popodnevnu temperaturu čak višu od 20 stupnjeva. U subotu najsunčanije, a u nedjelju naoblačenje s mjestimičnom slabom kišom ili pljuskovima i sjevercem. U ponedjeljak prolazno razvedravanje.

Na Jadranu malo manje toplo nego na kopnu, ali zato sunčanije i stabilnije. Svejedno, tijekom vikenda prolazno naoblačenje, ali je pokoji pljusak moguć uglavnom na sjeveru i u dalmatinskoj Zagori. Neće biti jakog vjetra.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene