Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Washington: Sjajni Čilić lako do 3. kola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je započeo nastup na ATP 500 turniru u Washingtonu. U 2. kolu svladao je Uzbekistanca Denisa Istomina 6-4, 6-2...

Čilić je na Legg Mason Tennis Classicu postavljen za 4. nositelja, što znači da je bio slobodan u 1. kolu. Upisao je 13. tenisač svijeta protiv Denisa Istomina, 54. na ATP ljestvici, treću pobjedu u jednako toliko dvoboja. Štoviše, Istomin i dalje nije osvojio niti jedan set.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čilić: Uvjeti za igru bili su nemogući Slika nije dostupna Šesta sreća: Troicki izbacio Čilića u 1. kolu

U dvoboju koji je trajao 1 sat i 28 minuta, Međugorac je daleko teži posao imao u prvom setu, u kojem je spasio svih 5 break-lopti koje je Istomin izborio, realizirao je svoju jednu od četiri. U drugom setu je Uzbekistanac ostao bez prilike za break, a Čilić mu je dva puta oduzimao početni udarac. Servirajući pri vodstvu 5-2 za meč, Čilić je izborio tri vezane meč-lopte, iskoristio je treću.

No, u nastavku ga čega puno teži posao, odnosno dvoboj protiv 15. nositelja, Amerikanca Mardyja Fisha, koji je u sjajnoj formi. Nakon osvajanja dva uzastopna ATP naslova, u Newportu i Atlanti, Fish je nastavio najduži niz pobjeda u karijeri upisavši 11. za redom protiv Srbina Viktora Troickog 6-4, 6-3.

Čilić s Fishom ima dobra iskustva, 2-0 u pobjedama u dosadašnjim dvobojima. Svladao ga je 2008. godine u finalu New Havena, čime je stigao do svog prvog osvojenog ATP turnira u karijeri, te prošle godine u Davis Cup dvoboju u Poreču na zemlji s 8-6 u petom setu.

Amerikanac Andy Roddick, drugi nositelj i trostruki pobjednik, a lani finalist (Del Potro) u Washingtonu, bez problema je kročio put u 3. kolo, svladavši slovenskog kvalifikanta Gregu Žemlju 6-4, 6-4. Roddick nije bio suočen s niti jednom break-prilikom svog suparnika, a u zadnja četiri servis-gema nije izgubio niti jedan poen.

No, zato je trnovit put do 3. kola imao 3. nositelj, Španjolac Fernando Verdasco. U pobjedi 4-6, 7-5, 7-6(6) protiv Nijemca Michaela Berrera, spasio je dvije meč-lopte.

 

ATP Washington, 2. kolo:

Malisse – Benneteau 7-5, 6-4

Isner (5) – De Bakker 7-6(6), 7-6(8)

Verdasco (3) – Berrer 4-6, 7-5, 7-6(6)

Sweeting – Llodra (14) 6-4, 6-2

Fish (15) – Troicki 6-4, 6-3

Čilić (4) – Istomin 6-4, 6-2

Simon (13) – Kunicin 6-1, 6-2

Roddick (2) – Žemlja 6-4, 6-4

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene