Obavijesti Video Pretražite Navigacija

POI: Matiću osmo mjesto u bacanju čunja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski paraolimpijac Miroslav Matić osvojio je osmo mjesto u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Matić ima tetraplegiju i jedan je od hrvatskih paraolimpijaca s najtežim oštećenjima na POI u Pekingu. Osmo mjesto je osvojio s rezultatom 21.46 što je preračunato u bodove 891, što je njegov najbolji rezultat ove sezone.

Pročitajte i ovo Međunarodni dan svijesti o bacanju hrane - 4 Strašne brojke Četvrtina Hrvata je gladna, a ovoliko kilograma hrane na godinu bacite - da toga niste ni svjesni Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''treba poticati doniranje'' Nevjerojatni podaci Agencije o bacanju hrane: Kad bi se smanjilo za četvrtinu, ne bi bilo gladi

"Jako sam zadovoljan, jer se nalazim na paraolimpijskim igrama. Priželjkivao sam ulazak u finale i to sam uspio," kazao je 41-godišnji Riječanin kojem su ovo druge POI nakon Atene.

Natjecanje je trajalo skoro tri sata, no Matiću to nije predstavljao nikakav problem.

"Kada sam ušao u finale mogao sam čekati i do ponoći," dodao je. Njegovim rezultatom bila je zadovoljna i trenerica Mira Obučina.

"Prezadovoljna sam njegovim radom i rezultatom. Iskreno se radujem njegovom plasmanu."

Prvo mjesto s osvojio je Tunižanin Mourad Idoudi koji je slavio i u bacanju kugle. Ovoga puta je slavio s rezultatom 35.77 metara što je novi svjetski rekord. Drugi je bio Britanac Stephen Miller sa 1081 bodom (34.37), dok je treće mjesto osvojio Čeh Jan Vanek sa 1063 bodova (25.59).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene