Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rudić: Poraz od Amerikanaca razlog ispadanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od razloga zašto smo ispali u četvrtfinalu svakako je i šokantan poraz od Amerikanaca prije četiri dana za koji nema opravdanja i koji nas je psihološki osakatio, kazao je nakon poraza od Crne Gore izbornik Ratko Rudić.

"Očito je poraz od SAD-a ostavio traga, ne znam kako drugačije objasniti ovakav pad u igri. Umjesto da se sada odmaramo i priremamo za polufinale, mi smo morali igrati s jakim i spremnim Crnogorcima, koji su danas igrali odlično. Poveli su odmah na početku sa 3:0 i jako je teško hvatati takvu prednost protiv Crnogoraca. Ubio nas je taj loš početak utakmice, zapravo mi smo jako loše započinjali sve utakmice na ovom turniru, čak i one u kojima smo uvjerljivo pobjeđivali i igrali najbolje. Upozoravao sam na sastanku upravo na taj početak, ali jedno je razgovor, a drugo je primjena taktike u bazenu. Stvarno ne znam zašto imamo takve oscilacije i kako smo mogli primiti čak tri pogotka od Crnogoraca iz protunapada", kazao je Rudić, koji je ispadanje u četvrtfinalu proglasio neuspjehom, ali je dodao kako smo u cjelini u Pekingu igrali dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vaterpolo: Hrvatska - Rusija 15:7 Slika nije dostupna EP vaterpolo: Hrvatska u polufinalu!

"Nismo osvojili medalju i to je svakako neuspjeh, ali igrom sam zadovoljan. Za osvajanje olimpijske medalje momčad mora biti dobra u svim elementima igre, a mi smo imali strašne oscilacije. Na EP-u u Malagi smo također igrali dobro, bili smo na nivou kao i tri reprezentacije koje su osvojile medalju, a po igri smo mogli biti i prvaci. Ovo je zdrava reprezentacija, a imamo dosta mladih igrača na koje možemo računati za sljedeće Igre za četiri godine u Londonu. Žao mi je samo onih najstarijih, kojima je ovo možda bio i zadnji turnir. Kažem možda, jer nisu rekli definitivno zbogom", zaključio je Rudić, misleći na kapetana Zdeslava Vrdoljaka.

"Silno smo razočarani. Sve je bilo mlitavo, bez šuta izvana i bez snage. Suce najrađe ne bih komentirao", kratko je kazao Vrdoljak, dok je njegov suigrač Teo Đogaš bio puno oštriji prema sucima, a posebno ga je razljutila situacija kada su nam u završnici utakmice s igračem više u situaciji za izjednačenje svirali pogrešku u napadu, odnosno ulazak našeg igrača u prostor od dva metra pred golom.

"Ono što su suci tada osvirali je nemoguće i to se nije dogodilo na zadnjih 38 velikih natjecanja. To je stvarno bilo suludo. Nije nas išao šut, a Crnogorci su bili potpuno spremni za ovaj okršaj", ustvrdio je Đogaš.

"Užasno se osjećam. Ispali smo u četvrtfinalu, a mogli smo dogurati jako daleko. Bili smo bez ritma, Crnogorci nam nisu dali praktički ništa, a suci su nam oduzeli dosta. Ne sjećam se kada smo imali toliko prekršaja u napadu, to sigurno nije bilo slučajno", ustvrdio je centar Mile Smodlaka, dok je naš drugi centar Igor Hinić bio silno razočaran.

"Svi smo bili sigurni da možemo do medalje i zato smo jako razočarani. Znali smo da su Crnogorci sjajna reprezentacija s izvrsnim vratarem Ščepanovićem, čije su nas obrane ubile psihološki, a ostatak samopouzdanja su uništili suci svojim odlukama. Nije mi jasno što su sudili 36 sekundi prije kraja kad smo imali igrača više. Crnogorci su odigrali najbolju utakmicu na ovom turniru, a mi najslabiju", kazao je Hinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene