Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blatter nezadovoljan južnoafričkom reprezentacijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter izjavio je u Capetownu da je iznimno razočaran rezultatima reprezentacije organizatora Svjetskoga nogometnoga prvenstva što će se 2010. održati u Južnoj Africi.

"Moram kazati da Južna Afrika od 2004. nije napredovala onoliko koliko smo očekivali. Južnoafrikanci su 1996. osvojili Afrički kup nacija, ali su otad rezultati mizerni."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽNO ZA GRAĐANE Hrvatskoj porastao rejting zbog ulaska u eurozonu: S&P upozorava na tri rizika za javne financije RH S&P o kreditnom rejtingu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 UBLAŽENE PROCJENE Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Hrvatske i stabilne izglede, objavili i procjene smanjenja gospodarstva

"Kako sada stoje stvari, Južna Afrika se nije uspjela kvalificirati niti za Afrički kup nacija u Angoli, što je veliko razočaranje i pomalo sramota za domaćina SP-a", kazao je Blatter, koji je u četverodnevnom posjetu Južnoj Africi.

Južna Afrika je domaćim porazom od Nigerije izgubila sve šanse za plasman u završnicu Afričkog prvenstva, a u zadnjih 16 godina promijenili su čak 15 izbornika. Trenutno zauzimaju tek 70. mjesto na FIFA ljestvici najboljih reprezentacija svijeta.

Vodeći čovjek svjetskog nogometa govorio je samo o kvaliteti južnoafričke reprezentacije, no ne i o stanju priprema za SP dvije godine prije početka. Očekuje se da će to učiniti u utorak kada se sastaje sa vodećim ljudima države i Organizacijskog odbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene