Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski ekstremni penjač Alain Robert opet je završio na naslovnicama i na policiji, nakon što se u četvrtak popeo na vrh 52 kata visoke zgrade New York Timesa.


45-godišnji Alain ponovno se penjao bez zaštitne opreme, ali i bez mreže koja bi ga dočekala u slučaju da padne sa zgrade. U prvom intervjuu koji je dao nakon izlaska iz zgrade rekao je kako mu to nije prvi put da se popeo na tu zgradu.

Vezani članci Slika nije dostupna Pakistan: Bombaš s Times Squarea nije djelovao samostalno Slika nije dostupna Napad na Times Squareu osumnjičeni je planirao sam?

'U noći sam se popeo prvih par metara, pa sam zaključio da bi bilo dobro da završim pothvat jer ne želim ostati na sredini zgrade', rekao je Alain.

No, njegovo penjanje nije imalo samo avanturističku notu. Ovim je pothvatom želio dobiti pozornost vladajućih da treba nešto poduzeti vezano za ekloške probleme s kojima se susreće cijeli svijet.

A s ciljem upozorenja na globalno zatopljenje želi se uskoro popeti i na jednu zgradu u Europi.

Među njegovih 70-tak poduhvata, najznačajniji je onaj iz prosinca 2004. godine. kada se popeo na vrh najviše svjetske građevine, 508 metara visok Taipei 101 tower na Tajvanu.