Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malezijske minijaturne kokoši pokazale su svoj egoistični stav na natjecanju u Maleziji. Žiri je bio oduševljen njihovim 'discipliniranim' hodom i ponosnim držanjem.


Minijaturne kokoši velika su poslastica u malezijskim selima. Stanovnici ih jedu kako bi liječili astmu, a također se smatra da su dobar afrodizijak. Ipak, ljude kod ovih kokoši ponajviše privlači njihovo neobično ponašanje, prenio je Reuters.

Vezani članci Ptičja gripa, ilustracija Nikad kraja: U Mađarskoj masovno klanje peradi zbog ptičje gripe Slika nije dostupna Britanci preko kokoši do unosnog biznisa

'Čak i kada hodaju, ponekad poput vojnika, ponekad kao da hodaju modnom pistom, izgledaju uistinu smiješno, ali to je jedinstveno kod njih', rekao je Ahmad Mohammad, predsjednik Serama u Maleziji koji je ovo natjecanje organizirao da bi razvio svijest o ptičjoj gripi.

'Sviđa mi se, boja i kako hodaju, njihov stav, kako se prezentiraju na veoma egoističan način, ali izgledaju slatko', kaže Nesa Subramamiam, student veterinara koji je nadgledao natjecanje. Snimku natjecanja minijaturnih kokoši manekena pogledajte u priloženom videu.