Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekada je u crkvu ulazila ukrašena sa šest piercinga, odjevena u vruće hlačice i bikerske čizme ili crvene kožne štikle. Nije to uobičajena pojava koju možete vidjeti u Church of England, no punkerica Skye Denno inzistirala je u želji da služi Bogu.


Gospođu Denno, koja ima 29 godina i obožava slušati Sex Pistolse, dva tjedan dijele da postane kapelanka Crkve svetog  Jamesa u Gloucestershireu. 

Vezani članci Najveća krunica Ovo je najveća krunica na svijetu! Duga je 500 metara, jedna kugla velika je poput manjeg djeteta, a nalazi se u Hrvatskoj Mons. Zlatko Koren - 2 Mons. Koren otkrio kakve su upute dobili biskupi diljem Hrvatske: ''Nama vjernicima izrazito je važno slaviti sakramente''

'Bilo je odlično, a moj izgled i način odijevanja nisu bili problem. Mislim da me moj ekscentrični izgled čak približio crkvi i nikada nisam čula neodobravanje. Kada me ugleda, većina ljudi je malo iznenađena', objasnila je Skye.

Zajedno sa svojim životnim partnerom i njihovo dvoje djece protekli se mjesec doselila u grad kako bi pristupila novom radnom mjestu. 

Prije nego što se odlučila za posao u crkvi, Skye je željela postati misionarka u otići u Redcliffe Christian fakultet. No, Božji poziv bio je preglasan da bi ga ignorirala. 

'Tri puta sam sanjala kako ću postati kapelanka Church of England. Bili su to vrlo detaljni snovi koji su mi pokazali nevolju koja dolazi. Nakon toga sam otišla u crkvu i rekla im što me muči', ispričala je gđa. Denno.

Skye, koja je svojevremeno bila glazbenik i svirala gitaru, glasovir i violonu, sada je na 'šegrtovanju' u crkvi. Svakodnevno pomaže župljaninu u poslu i asistira u 'Rector of Dursley'.

'Volim svoj posao u crkvi jer je svaki dan drugačiji. Uz to, kada služite Bogu zapravo ste sami svoj šef i prekrasno je imati toliku slobodu', dodala je Skye.