Stephanie Naumoska, finalistica australskog izbora za Miss Universe, bila je udaljena samo korak od pobjede na natjecanju, kada je izbačena zbog premale tjelesne težine i pothranjenog izgleda koji graniči s anoreksijom.


Model makedonskog porijekla, Stephanie Naumoska, se nadala da će se za njom na finalu australskog izbora za Miss Universe okretati glave, što se i dogodilo, ali iz sasvim drugih razloga nego što je ona priželjkivala.

Vezani članci Viktor Orban Novi skandal Orbana: Nosio šal s kartom povijesne Mađarske koja sadrži velike dijelove Hrvatske Slika nije dostupna Carpet istražio: Miss Universe ostala bez titule zbog Playboya?

Naime, sa svojih 180 centimetara visine i 49 kilograma težine, indeks tjelesne mase 19-godišnje Stephanie je 15.1, što potpada u kategoriju pothranjenosti, jer je najniži granični indeks tjelesna mase, nakon kojeg se iz 'mršavog' prelazi u područje 'pothranjenog' iznosi 18.5!

'Ona je Makedonka', izjavila je Deborah Miller, direktorica natječaja, u apsurdnom pokušaju da opravda anoreksični izgled mlade Stephanie, nakon isključivanja s daljnjeg natjecanja. 'Djevojka ima makedonske gene i da ste bili tamo znali bi da je to tipični makedonski tip tijela. Oni imaju dugačka, malena tijela i lagane kosti. To je njihov tip građe. Ona nema nikakav poremećaj prehrane.', obrazložila je Miller.

No pripadnici medija nisu 'progutali' to objašnjenje, kao ni nutricionistkinja Susie Burrell: 'Makedonsko tijelo!? Nisam u životu nikada vidjela nigdje takav tip tijela, ta 'teorija' jednostavno ne drži vodu. Ono što sam ja vidjela je gubitak mišićne mase na rukama i nogama od posljedica neuhranjenosti.!'
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju