Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski arhitekt Santiago Calatrava branio je svoj most preko Canala Grande u Veneciji te izrazio žaljenje što je djelo izazvalo polemike i neće biti službeno otvoreno kako je bilo predviđeno.


U intervjuu za dnevni list El Pais Calatrava je rekao "To je moj najljepši most. To je djelo ljubavi prema Veneciji i talijanskoj civilizaciji".

Vezani članci Nikola Grmoja Grmoja šokirao izjavama i izazvao niz reakcija: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika'' Katapult Katapultirao se u ponor i doživio neponovljiv trenutak pa ga podijelio sa svima

Ultramoderni objekt u staklu i čeliku dovršen je ovog tjedna, no neće biti službeno otvoren 18. rujna kako su bile predvidjele talijanske vlasti.

Gradnja mosta, četvrtog po redu koji spaja obale velikog kanala, stajala je mnogo više i trajala mnogo dulje nego je bilo predviđeno, a kritičari nalaze estetske zamjerke i nedovoljnu pristupnost za invalide.

Calatrava, čija su djela i ranije izazivala polemike poput ultramoderne opera u Valenciji na kojoj curi voda, podsjetio je da je nacrt godinu dana bio izložen na Trgu sv. Marka i nitko ga tada nije kritizirao.